Mój kot nie chce pić w kołnierzu

C
Caitlinebbc Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim! Mój kotek jest właśnie po operacji z powodu wrzodu na oku i od wczoraj w ogóle nie pije. Je normalnie, ale wody nie chce tknąć, nawet kiedy mu ją podsuwam... Nie wiem, czy to normalne i co powinnam w tej sytuacji zrobić... Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • C
    Zgłoś

Okej, dzięki... Myślałam, że to coś z uchem albo coś w tym stylu. Nosi ten kołnierz już od dwóch dni, mam nadzieję, że się do niego przyzwyczai...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    To pewnie ten kołnierz mu przeszkadza, dlatego tak trzęsie głową, żeby go zrzucić. Niestety niewiele można na to poradzić, musi się po prostu uzbroić w cierpliwość.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś

Spróbuję, dzięki! Mam takie pytanko z zupełnie innej beczki: mój kot trzęsie głową, tak jakby chciał się podrapać w ucho, ale ma ten kołnierz... Czy ktoś wie, jak mogę mu pomóc?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To prawda, kostki lodu mega je intrygują – to, że pływają i trzeszczą, ale jak tylko się rozpuszczą, to moje od razu się zmywają. Wcale nie zachęca ich to do picia, ale i tak warto spróbować!
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś

Tak jak inne, wodę przyjmuje głównie w mokrej karmie, która składa się prawie z samej wody, co jest bardzo dobre dla jego nerek. Mimo wszystko postaw mu obok miskę z wodą i wrzuć do niej kostki lodu – to często je zaciekawia, bawią się nimi i przy okazji piją.

W takim razie spróbuję z tymi kostkami lodu, dzięki za radę! 😊

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Podobnie jak u innych, on przyjmuje wodę w mokrej karmie, która składa się praktycznie z samej wody, a to bardzo zdrowe dla jego nerek. Ale mimo wszystko postaw mu obok miseczkę z wodą i wrzuć do środka kilka kostek lodu. Często to je przyciąga – bawią się nimi i przy okazji piją.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Wielkie dzięki wam obojgu za odpowiedzi, to mnie uspokoiło, bo w ogóle nie widzę, żeby pił, a jak tylko mu proponuję, to odmawia. Ma przecież do dyspozycji i miskę z wodą, i fontannę, więc teraz już się tak nie martwię. Dzięki wielkie! 😊
    Przetłumaczony francuski
    M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    @Grumeau..... u nas to samo i te same liczby 😀😀😀😀
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

tak, to sama woda (80% wagi saszetki), co wystarczy, żeby go nawodnić, jeśli podajesz mu to codziennie

ups, ktoś mnie ubiegł :)

Przetłumaczony francuski
    M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, to jest traktowane jako mokra karma i faktycznie ma 80% wilgotności... więc teoretycznie nie potrzebuje dodatkowej wody... ale mimo wszystko zostaw mu miskę z wodą na wszelki wypadek... Szybkiego powrotu do zdrowia dla tego słodziaka!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 12

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post