Mój kot połknął sznurek od worka na śmieci

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Moja roczna kotka prawdopodobnie połknęła wczoraj albo przedwczoraj sznurek od worka na śmieci.

Zorientowałam się, bo kicia nic nie je, nie pije, wymiotuje i próbuje się załatwić. Sznurek wystaje jej z odbytu na jakieś 10 cm, ale zastanawiam się, czy on sam dalej będzie wychodził.

Oczywiście go nie ciągnęłam. Pomyślałam, że chwilę poczekam i zobaczę, czy sama go wydali, a jeśli nie, to dzwonię do dyżurnego weterynarza. Strasznie się boję, że jej stan się pogorszy, więc cały czas ją obserwuję.

Co o tym myślicie? Czy komuś z Was już się to zdarzyło?

Dzięki za odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

7 odpowiedzi
Sortuj według:
  • A
    Aliciasanchez Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak, to dzisiaj. Połknęła kawałek sznurka od worka na śmieci, co robić?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To się często zdarza, koty uwielbiają sznurki od worków na śmieci. Jednak ryzyko komplikacji u Twojej kotki jest realne – może dojść do niedrożności jelit, jeśli sznurek owinie się wokół nich, więc pędźcie natychmiast do weterynarza. Dobrze, że go nie wyciągałaś.

+1

Przetłumaczony francuski
    Aurore Boréale
    Aurore boréale Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Radzę ci jak najszybciej udać się do weterynarza.

Kot mojej sąsiadki połknął kiedyś nitkę, która tak bardzo poplątała się w jego jelitach, że nie dało się go już operować i musiał zostać uśpiony.

Nie chcę cię straszyć, bo wszystko zależy od tego, ile tej nitki zjadł, ale lepiej nie zwlekać z wizytą u lekarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry, moja mała Maïa też już kiedyś zjadła kawałek sznurka od worka na śmieci, ale u niej obyło się bez żadnych problemów. Mimo to radzę Ci skonsultować się z weterynarzem, bo taka sytuacja może się szybko stać bardzo poważna!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

u mnie jak kiedyś miałem małego kotka

to połknął igłę z choinki

musiałem iść do weterynarza i

zrobić mu lewatywę

:)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Szybko do weterynarza, tak jak pisze Anima – jest ogromne ryzyko niedrożności jelit.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To się często zdarza, koty uwielbiają sznurki od worków na śmieci. Jednak ryzyko powikłań u Twojej kotki jest realne – może dojść do niedrożności jelit, jeśli sznurek owinie się wokół nich, więc pędź do weterynarza natychmiast. Bardzo dobrze, że nie próbowałeś go ciągnąć.
    Przetłumaczony francuski
  • 7 komentarzy na temat 7

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post