Mój kot puszy ogon bez powodu
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzień dobry, moja kicia też tak ma – kiedy bawi się w przedpokoju, nagle wlatuje pędem z całkiem najeżonym ogonem, jakby się czegoś wystraszyła, mimo że ja nie słyszę żadnego hałasu ani ruchu.
Też to przerabiam codziennie, zwłaszcza podczas zabawy!
A tak poza tym, to może ona zauważyła coś, co wam umknęło i po prostu się boi? (jakiś cień? zapach?)
No ale właśnie teraz nie ma ochoty ani na zabawy, ani na pieszczoty, zupełnie jakby się obraziła, ale spróbuję przy jej kolejnym ataku, dzięki :)
Cześć,
Niektóre koty odstawiają takie „przedstawienie”, bo mają nadmiar niespożytkowanej energii i po prostu... same się nakręcają. Kiedy ma ten swój napad z najeżonym ogonem, zaproponuj jej porządną dawkę zabawy z Tobą – jest duża szansa, że chętnie się dołączy. Moje też tak robią, gdy dopada je „codzienna głupawka”, tyle że nie gapią się w jeden punkt, a rozglądają wszędzie z miną rasowego psycholka. Wtedy porządnie je wymęczam zabawą i wszystko wraca do normy.
4 komentarzy na temat 4