Mój kot puszy ogon bez powodu

Miel2016
Miel2016 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry lub dobry wieczór

Piszę do was, bo od jakiegoś czasu moja kicia puszy ogon, wpatrując się w jedno miejsce bez żadnego konkretnego powodu. Na początku nas to śmieszyło, ale na dłuższą metę zastanawiamy się, co jej jest, bo nigdy tam nic nie ma. Wiem, że zazwyczaj kiedy kot puszy ogon, to znak strachu i próba sprawienia wrażenia większego niż jest w rzeczywistości, ale w każdej z tych sytuacji punkt, w który się wpatruje, jest pusty (chyba że mamy w domu duchy) 😂😂😂😂

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Yume
    Yume Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, moja kicia też tak ma – kiedy bawi się w przedpokoju, nagle wlatuje pędem z całkiem najeżonym ogonem, jakby się czegoś wystraszyła, mimo że ja nie słyszę żadnego hałasu ani ruchu.

Przetłumaczony francuski
    Kirikiri
    Kirikiri Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Też to przerabiam codziennie, zwłaszcza podczas zabawy!

A tak poza tym, to może ona zauważyła coś, co wam umknęło i po prostu się boi? (jakiś cień? zapach?)

Przetłumaczony francuski
    Miel2016
    Miel2016 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No ale właśnie teraz nie ma ochoty ani na zabawy, ani na pieszczoty, zupełnie jakby się obraziła, ale spróbuję przy jej kolejnym ataku, dzięki :)

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Niektóre koty odstawiają takie „przedstawienie”, bo mają nadmiar niespożytkowanej energii i po prostu... same się nakręcają. Kiedy ma ten swój napad z najeżonym ogonem, zaproponuj jej porządną dawkę zabawy z Tobą – jest duża szansa, że chętnie się dołączy. Moje też tak robią, gdy dopada je „codzienna głupawka”, tyle że nie gapią się w jeden punkt, a rozglądają wszędzie z miną rasowego psycholka. Wtedy porządnie je wymęczam zabawą i wszystko wraca do normy.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post