Mój kot robi to samo, co ja
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć wszystkim, mój kot Nyx, który ma już 6 lat, robi prawie wszystko w tym samym czasie co ja.
Spanie, wstawanie, a nawet wspólne chodzenie do toalety. Po pobudce jemy razem „śniadanko”, a kiedy idę pod prysznic, on mości się na łóżku naprzeciwko łazienki i zaczyna swoją poranną toaletę.
Najbardziej niesamowite są weekendowe poranki – jeśli obudzę się kilka razy, zanim faktycznie wygrzebię się z łóżka, on podnosi tę swoją małą główkę, zerka na mnie i pewnie myśli sobie: „skoro on śpi dalej, to ja też”. To niesamowicie słodkie. Śpi zupełnie jak człowiek – głowa na poduszce, a ciałko pod kołdrą. Kocham mojego kota 3
Za nasze kochane futrzaki!
Mama to kotka perska :) a tata to, no cóż, zwykły dachowiec
Dzięki za Wasze odpowiedzi,
Od urodzenia był ze swoją mamą aż do momentu, gdy skończył 3 lata. Wtedy mama nas opuściła, ale chodzi mi o to, że jednak przez ten czas miał swoją rodzoną mamę przy sobie.
Na początku wcale nie był kociakiem, który jakoś szczególnie garnąłby się do ludzi, mimo że urodził się u nas w domu. Dopiero jak podrósł, to zaczął lgnąć konkretnie do mnie. Nie lubi obcych i przy innych ma w sobie coś z dzikusa. To bardzo kochany kot, nigdy nie gryzie ani nie drapie, nieważne co by się przy nim robiło. Z tego co wiem, to nawet nie potrafi polować i w ogóle nie wychodzi na zewnątrz, mimo że drzwi bywają otwarte. Za to od zawsze wpada w panikę, gdy tylko bierze się go na ręce, nawet jeśli to ja go podnoszę, ahah.
Dodam jeszcze, że jego mama była kotką domową, ale tata to był taki dziki kocur z podwórka :)
8 komentarzy na temat 8