Mój kot sika do kosza z brudnym praniem

L
Lostvenus Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Od około roku mam dwie kotki, siostry, które od kilku miesięcy upodobały sobie sikanie do mojego kosza na brudne pranie.

Zaczęłam więc zamykać drzwi do łazienki i bardzo pilnuję, żeby ich kuweta była zawsze czysta, ale nic to nie daje – i tak w końcu zawsze jakoś udaje im się nasikać do tego kosza.

Czy ktoś ma jakieś wyjaśnienie tej sytuacji albo jakieś rady?

Z góry dziękuję za pomoc!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

12 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • L
    Lostvenus Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki wielkie, że poświęciłeś czas na odpowiedź! 😁

Może to faktycznie przez zapach potu na ubraniach, spróbuję to sprawdzić i zobaczę, czy to o to chodzi!

Zazwyczaj, jak już nasika do kosza, to szoruję i kosz, i podłogę, a ubrania piorę po kilka razy, więc wątpię, żeby zapach moczu tam zostawał!

Zrobię mały test i dam znać, czy to zadziałało! Dzięki 😁

Przetłumaczony francuski
    T
    Trifouillette Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, To smutna sprawa, która przypomina mi to, co sama przechodziłam z moją małą Croquette. Miałam taką samą sytuację jak Ty – kosz na pranie... I tak samo jak Ty, pomyślałam najpierw o kuwecie... którą zaczęłam częściej sprzątać. Potem zaczęłam obserwować, co się zmieniło, odkąd zaczęła załatwiać swoje potrzeby w koszu na pranie: – mój syn wrócił do mnie na czas remontu w swoim domu i to właśnie wtedy zaczęła sikać. Okazało się, że mój syn dużo ćwiczy, a ubrania przesiąknięte potem musiały jakoś „pobudzać” Croquette. Najpierw poprosiłam syna, żeby nie wrzucał tych ubrań do kosza, tylko je suszył i odkładał gdzie indziej. I to zadziałało. Sikanie ustało. U Ciebie to może być coś innego, ale skoro wybiera kosz na pranie, to znaczy, że jest tam jakiś zapach, który ją stymuluje. Spróbuj wstawić kosz do kabiny prysznicowej albo do wanny i zobacz, jak się wtedy zachowa. Jeśli jej siostra robi to samo, to w sumie normalne... sika, żeby zostawić swój zapach... krótko mówiąc, błędne koło. Pamiętaj też, żeby porządnie wyszorować sam kosz, bo jak zapach już w niego wejdzie, to trudno się go pozbyć. Powodzenia. Mi się udało i Tobie też się uda 😉
    Przetłumaczony francuski
  • 12 komentarzy na temat 12

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post