Mój kot spędza cały czas w wannie
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć wszystkim.
Dzięki za wasze odpowiedzi.
Niestety to zachowanie nie było bez przyczyny... Nasz mały Osiris chodził do łazienki w poszukiwaniu ciepłej wody... To wyjaśnia, dlaczego cały czas siedział w wannie.
(Właśnie byliśmy u weterynarza i ma temperaturę 36,7 zamiast 38...)
Jeszcze nie wiemy, co mu dolega. Będzie pod kroplówką przez cały weekend.
Przyznam wam szczerze, że jestem zdruzgotany...
Istnieje duże ryzyko, że z tego nie wyjdzie...
Dzień dobry,
Nie ma powodów do obaw w związku z tym nowym zwyczajem. Może Twój kot po prostu polubił chlipanie wody z wanny? Upewnij się tylko, czy zawsze ma dostęp do świeżej, czystej wody.
W każdym razie, dopóki nie zagraża mu to w żaden sposób, nie ma konieczności, żeby mu tego zabraniać. Jeśli jednak Ci to przeszkadza, po prostu zamykaj drzwi do łazienki, żeby nie miał tam wstępu.
Miłego dnia.
Caroline – studentka weterynarii
Dzień dobry,
Dlaczego to miałby być problem, że Twój kot tak bardzo polubił łazienkę? Koty bywają kapryśne i całkiem możliwe, że mu to przejdzie tak samo nagle, jak się zaczęło. Moje też uwielbiają przesiadywać na dnie wanny, zwłaszcza gdy jest gorąco, bo powierzchnia jest przyjemnie chłodna. Bardzo lubią też, kiedy puszczam cienki strumyk wody – totalnie je to fascynuje. Nie widzę żadnego sensownego powodu, żeby zabraniać kotu tej małej, nieszkodliwej fanaberii.

Moja 5-miesięczna kicia też tak ma ^^ zaczęło się u niej z dnia na dzień. Ma teraz bzika na punkcie mojej łazienki i wody lejącej się z kranu, ale nie do tego stopnia, żeby brać ze mną prysznic 👎
Czy w Waszym codziennym życiu nie zmieniło się nic, co mogłoby zestresować kiciusia? Myślę, że to nic poważnego! W najgorszym razie po prostu zamykajcie drzwi do łazienki od czasu do czasu!
6 komentarzy na temat 6