Mój kot wchodzi do kuwety bez powodu!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mój kot ciągle lata do kuwety i przez 3/4 czasu robi to tylko po to, żeby sobie pogrzebać (jeśli tak to można ująć). To strasznie irytujące, bo cały czas i wszędzie rozsypuje żwirek! Słychać go przez całą noc i musimy wstawać, żeby go stamtąd zabierać, bo inaczej nie da się zasnąć! Czy jest jakiś sposób, żeby wchodził do kuwety tylko po to, żeby załatwić swoje potrzeby?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

17 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Silja
    Silja Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Też myślę, że to problem zdrowotny.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki, myślę, że wybiorę się do mojego weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

http://www.catinfo.org/docs/PolishTranslations/UrinaryTractHealthPolish.pdf

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli go karcisz, gdy to robi, to nic dziwnego, że teraz ucieka.

Powtarzam, że moim zdaniem to jakiś problem ze zdrowiem, zadzwoń przynajmniej do swojego weterynarza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Powinieneś wrócić do weterynarza i mu o wszystkim powiedzieć, wtedy on dokładniej go obejrzy i będziesz mieć 100% pewności.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No nie wydaje mi się! Przecież cały czas go dopieszczamy, dostaje mnóstwo buziaków i w ogóle! Ale to prawda, że czasem rano, jak chce mokre jedzonko (nawet jeśli w misce są jeszcze chrupki), to potrafi „drapać” jedną łapką w środku, żeby nas obudzić.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ale tak naprawdę on wcale nie wchodzi do środka kuwety. Stoi na zewnątrz i tylko wkłada jedną łapkę do środka, żeby „pogrzebać”, a jak tylko słyszy, że idziemy, to ucieka. Przecież jak naprawdę chce coś załatwić, to robi swoje, nawet jeśli nas słyszy!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Chyba wrzucę filmik, żebyście mogli to zobaczyć.

On robi to naprawdę specjalnie, żeby nas wkurzyć – na przykład jak bawi się z Lou i jest mega nakręcony, to zaczyna „drapać”, żeby się odstresować, ale nie zawsze robi to z tego powodu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Zgadzam się z Nath. Na pierwszy rzut oka i nie znając wszystkich szczegółów, powiedziałabym, że kot, który grzebie w kuwecie i nic nie załatwia, to kot, który ma jakieś problemy – albo z infekcją dróg moczowych (cały czas czuje się parcie, ale nic nie leci i strasznie to boli), albo z jelitami.

Wniosek: weterynarz, a może nawet wybierz się do kogoś nowego, komu dokładnie wyjaśnisz, o co chodzi. Zwierzęta nie mówią, więc jeśli sami nie opiszemy wetowi, co konkretnie zaobserwowaliśmy, nie będzie mu łatwo się domyślić, czego i gdzie szukać.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nath2795:

W poprzednim poście pisałam, że podczas wizyty u weterynarza (to było jakieś 12 dni temu) powiedział nam, że wszystko jest w porządku. Wszystko sprawdził, sprawdził nawet, czy nie ma problemów z nerkami i nic, kompletnie nic mu nie dolegało! (na szczęście)

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 17

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post