Mój kot wchodzi do kuwety bez powodu!
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Też myślę, że to problem zdrowotny.
Dzięki, myślę, że wybiorę się do mojego weterynarza.
http://www.catinfo.org/docs/PolishTranslations/UrinaryTractHealthPolish.pdf
Jeśli go karcisz, gdy to robi, to nic dziwnego, że teraz ucieka.
Powtarzam, że moim zdaniem to jakiś problem ze zdrowiem, zadzwoń przynajmniej do swojego weterynarza.
Chyba wrzucę filmik, żebyście mogli to zobaczyć.
On robi to naprawdę specjalnie, żeby nas wkurzyć – na przykład jak bawi się z Lou i jest mega nakręcony, to zaczyna „drapać”, żeby się odstresować, ale nie zawsze robi to z tego powodu.
Zgadzam się z Nath. Na pierwszy rzut oka i nie znając wszystkich szczegółów, powiedziałabym, że kot, który grzebie w kuwecie i nic nie załatwia, to kot, który ma jakieś problemy – albo z infekcją dróg moczowych (cały czas czuje się parcie, ale nic nie leci i strasznie to boli), albo z jelitami.
Wniosek: weterynarz, a może nawet wybierz się do kogoś nowego, komu dokładnie wyjaśnisz, o co chodzi. Zwierzęta nie mówią, więc jeśli sami nie opiszemy wetowi, co konkretnie zaobserwowaliśmy, nie będzie mu łatwo się domyślić, czego i gdzie szukać.
Nath2795:
W poprzednim poście pisałam, że podczas wizyty u weterynarza (to było jakieś 12 dni temu) powiedział nam, że wszystko jest w porządku. Wszystko sprawdził, sprawdził nawet, czy nie ma problemów z nerkami i nic, kompletnie nic mu nie dolegało! (na szczęście)