Mój kot wchodzi do kuwety bez powodu!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mój kot ciągle lata do kuwety i przez 3/4 czasu robi to tylko po to, żeby sobie pogrzebać (jeśli tak to można ująć). To strasznie irytujące, bo cały czas i wszędzie rozsypuje żwirek! Słychać go przez całą noc i musimy wstawać, żeby go stamtąd zabierać, bo inaczej nie da się zasnąć! Czy jest jakiś sposób, żeby wchodził do kuwety tylko po to, żeby załatwić swoje potrzeby?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

17 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    No właśnie taką mam (wiem, nie mogliście się domyślić) – krytą kuwetę. Właściwie to testujemy teraz różne żwirki, dopóki nie znajdziemy tego idealnego dla nas!
    Przetłumaczony francuski
    Nath2795
    Nath2795 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mój kot robił dokładnie to samo i okazało się, że miała problemy z nerkami i trudności z oddawaniem moczu. Po wizycie u weterynarza musieliśmy przejść na specjalną karmę typu urinary i problem z drapaniem w kuwecie bez celu się skończył. To prawda, że koty raczej nie bawią się w żwirku – z natury są bardzo czyste i do toalety idą po prostu załatwić swoje potrzeby. Tam na pewno jest jakiś problem. Z nerkami bywa tak, że nie ma wcześniej żadnych sygnałów ostrzegawczych. Pamiętam, że u nas weterynarz tylko dotknął nerek i od razu wyczuł, że są powiększone, więc diagnoza była błyskawiczna.
    Przetłumaczony francuski
    P'titefleur
    P'titefleur Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Weź wyższą kuwetę, dzięki temu nie będzie tak roznosił żwirku na boki.

Zazwyczaj kot wchodzi do kuwety tylko po to, żeby się załatwić. Czy jest ona wystarczająco często sprzątana?

Jakiego żwirku używasz?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ange- :

Nie ma żadnych problemów ze zdrowiem (na szczęście), byliśmy niedawno u weterynarza, zbadał go i powiedział, że wszystko jest w porządku (ale niestety zapomniałem zapytać, czy te problemy z kuwetą są normalne).

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to całkiem spora kuweta! Ma tyle miejsca, ile potrzebuje, a nawet ciut więcej.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jeśli tak robi, to może oznaczać, że coś jest nie tak? Może to jakiś problem zdrowotny, bo kot nigdy nie idzie do kuwety tylko dla zabawy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czy w kuwecie jest wystarczająco dużo miejsca, żeby mógł się spokojnie załatwić?

Przetłumaczony francuski
  • 17 komentarzy na temat 17

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post