Mój kot załatwia się podczas moich posiłków
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Też tak mam – siadam sobie do jedzenia i nagle czuję ten „piękny” zapach z kuwety. No to wstaję i wyrzucam kupę. Strasznie śmierdzi, bo one nie potrafią po sobie zakopywać. Nie zwracałam uwagi, czy dzieje się tak przy każdym posiłku, ale skoro one często jedzą, to i zaraz potem idą się załatwić.
Sztuczka polega na tym, żeby przygotować wszystko do posiłku, mając z tyłu głowy, że i tak pewnie trzeba będzie sprzątnąć kuwetę przed samym jedzeniem, bo one akurat wtedy pójdą za potrzebą. Jak już usuniesz kupę i ją wyrzucisz, to zapach zazwyczaj normalnie znika. To tylko kilka straconych minut, nic strasznego.
Mam to samo z moją kicią, ma 3 miesiące i ledwo wezmę kęs jedzenia (śniadanie, obiad czy kolacja – bez różnicy), a ona już „pędzi” do kuwety, żeby się załatwić...
Najgorsze jest to, że gapi się prosto na mnie, jak to robi 😭😭😭
Moja kotka załatwia się za każdym razem, gdy jemy posiłek. Zaczyna to być naprawdę uciążliwe – systematycznie robi kupę, jak tylko zaczynamy jeść, niezależnie od pory dnia.
Macie jakieś pomysły, jak to rozwiązać?
5 komentarzy na temat 5