Mój kot załatwia się podczas moich posiłków

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Zauważyłem, że mój dorosły kot systematycznie załatwia się dokładnie wtedy, gdy zaczynam jeść.

Przypadek? Nie sądzę.

W skrócie: przy pierwszym kęsie słyszę już drapanie w kuwecie. Na dłuższą metę jest to dosyć uciążliwe.

Czy Wam też się to zdarza?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Leslievalentin
    Leslievalentin Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Moja mała księżniczka Vaïa ma 4 miesiące i codziennie robi nam to samo – jak tylko siadamy do stołu, ona od razu pędzi do kuwety. Też nam się wydaje, że robi to specjalnie 🤣🤣🤣
    Przetłumaczony francuski
    K
    Kelinda Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Też tak mam – siadam sobie do jedzenia i nagle czuję ten „piękny” zapach z kuwety. No to wstaję i wyrzucam kupę. Strasznie śmierdzi, bo one nie potrafią po sobie zakopywać. Nie zwracałam uwagi, czy dzieje się tak przy każdym posiłku, ale skoro one często jedzą, to i zaraz potem idą się załatwić.

Sztuczka polega na tym, żeby przygotować wszystko do posiłku, mając z tyłu głowy, że i tak pewnie trzeba będzie sprzątnąć kuwetę przed samym jedzeniem, bo one akurat wtedy pójdą za potrzebą. Jak już usuniesz kupę i ją wyrzucisz, to zapach zazwyczaj normalnie znika. To tylko kilka straconych minut, nic strasznego.

Przetłumaczony francuski
    A
    Akey Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam to samo z moją kicią, ma 3 miesiące i ledwo wezmę kęs jedzenia (śniadanie, obiad czy kolacja – bez różnicy), a ona już „pędzi” do kuwety, żeby się załatwić...

Najgorsze jest to, że gapi się prosto na mnie, jak to robi 😭😭😭

Przetłumaczony francuski
    Christelle27
    Christelle27 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moja kotka załatwia się za każdym razem, gdy jemy posiłek. Zaczyna to być naprawdę uciążliwe – systematycznie robi kupę, jak tylko zaczynamy jeść, niezależnie od pory dnia.

Macie jakieś pomysły, jak to rozwiązać?

Przetłumaczony francuski
    Mimyani
    Mimyani Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Tak! Szukałam wszędzie odpowiedzi, ale najwyraźniej nigdzie jej nie ma... Mamy ten niefart, że kuweta stoi w łazience, która sąsiaduje z salonem, gdzie czasem jemy. No i co tu dużo mówić – sami rozumiecie, jaki to dyskomfort. To już stało się regułą: jak tylko kotka usłyszy, że jemy, od razu leci załatwić swoje potrzeby. Nie robi tego w żadnym innym momencie, tylko wtedy, gdy my akurat jemy albo coś podjadamy. Apetyt od razu mija... No i te zapachy, po prostu masakra.
    Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post