Mój kot zjada swoje wymiociny

A
Alexianev Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Prawie 2 tygodnie temu przygarnąłem kocura, który miał zostać uśpiony – w każdym razie, to 17-letni staruszek (nie wiem, czy to jego dokładny wiek).

Problem w tym, że wczoraj i dzisiaj zwymiotował (wczoraj po zjedzeniu kurczaka, a dzisiaj po polizaniu sosu pomidorowego) i za każdym razem zjadł to, co zwrócił.

Wydaje mi się to mega dziwne! Czy komuś z Was zdarzyło się już coś takiego? Macie na to jakieś wytłumaczenie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

19 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No tak..

Ale wiesz, że one jedzą ludzkie odchody?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, spory dziki królik... W sumie została z niego tylko skóra...

To było na polu, w Sologne...

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Twój pies wymiotował 3 razy w ciągu 2 godzin?

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś
    Nie, nie miał jeszcze robionych badań kontrolnych. Myślę, że poczekam jeszcze tydzień, zanim go zabiorę, bo chcę mu zrobić taki ogólny przegląd zdrowia. Wolę najpierw poczekać, aż w pełni się u mnie zadomowi i oswoi, bo to, co przeszedł, może być dla kota naprawdę traumatyczne. Jego właścicielka, starsza pani w wieku około 90-95 lat, zmarła, a jej córka, która go przejęła, po prostu nie lubi kotów. Nie chciała się nim zajmować i planowała go uśpić, mimo że kiciuś ma się całkiem dobrze, więc go przygarnąłem. W dniu, w którym go odbierałem, był wciśnięty w jakąś dużą torbę, strasznie się bał i nic nie jadł – no po prostu masakra. Dlatego uznałem, że lepiej trochę odczekać, zamiast od razu targać go do weterynarza!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No to u mojego psa... raz... no dobra, 3 razy to samo w ciągu 2 godzin...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Przyznam szczerze, że to dość obrzydliwy widok, kiedy jedzą własne wymiociny. Nie wolno mu na to pozwalać i najlepiej od razu wszystko sprzątnąć, bo to, co nie zostało strawione za pierwszym razem, nie przetrawi się też za drugim.

Czy miał robiony pełny bilans zdrowia? Przy jego wieku to już po prostu konieczność.

Przetłumaczony francuski
    A
    Zgłoś

Odkąd go mam, już trzy razy miał biegunkę, ale to przeszło, zanim zjadł swoje wymiociny. Wydaje mi się, że on po prostu nie trawi mięsa, więc przestanę mu je dawać...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to zupełnie normalne, o ile nie towarzyszą temu biegunki ani zaparcia. To, co zjada ponownie, wygląda tak samo jak to, co zjadł wcześniej, bo nie zostało jeszcze strawione. Twój problem jest naprawdę częsty.

Przetłumaczony francuski
  • 19 komentarzy na temat 19

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post