Mój kot zlizał środek na pchły
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzień dobry! Przy tym produkcie powiedziano mi, żeby pryskać z odległości 30 cm na całe zwierzę. Chciałam zapytać, czy nic mu się nie stanie, jeśli zacznie się po tym lizać?

Preparatu na kleszcze i pchły wcale nie nakłada się między łopatkami... Aplikuje się go na wysokości głowy, z tyłu czaszki... Dzięki temu zwierzak go nie zliże...
Dobry wieczór,
Tak jak zostało wspomniane wyżej, nie powinno być żadnego ryzyka dla Państwa kota, jeśli lizał się w pobliżu produktu, ale nie miał z nim bezpośredniego kontaktu. Jeśli jednak doszło do spożycia substancji, proszę nie zwlekać i skontaktować się z najbliższym weterynaryjnym centrum zatruć, gdy tylko zauważą Państwo jakiekolwiek niepokojące objawy.
Pozdrawiam serdecznie,
Alexia
Jeśli preparat na pchły nałożysz dokładnie u nasady karku, język kota tam nie sięgnie – właśnie dlatego tak ważne jest, żeby celować dokładnie w to miejsce. Może widziałeś, jak lizał się „obok”? Jeśli w najbliższych dniach nie pojawią się żadne objawy zatrucia, to prawdopodobnie nie zlizał tego środka.
Od kiedy to trwa?
Obserwuj go uważnie i przy najmniejszym niepokojącym sygnale od razu do weterynarza.
6 komentarzy na temat 6