Mój kotek piszczy

Laurymrgs
Laurymrgs Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Wszystko jest w tytule... moja kicia, Molly, ma około 3 miesięcy i piszczy! I to właściwie cały czas. Ma trochę trudności z miauczeniem, za to piszczy, kiedy biega, bawi się, skacze... Czy to możliwe, że zastępuje miauczenie piszczeniem, żeby się ze mną dogadać?

W sumie nie bardzo wiem, jak to inaczej wytłumaczyć ^^.

Czy to w ogóle normalne, że ona tak piszczy? Bo pierwszy raz słyszę, żeby kot tak robił 😁😁

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Teemteem
    Teemteem Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    @Energiesolaire: tak, dobrze robisz. Dzięki za wieści o małej....
    Przetłumaczony francuski
    Energiesolaire
    Energiesolaire Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    No i u mojej zaczęło się popiskiwanie, ale podejrzewam, że to jakaś kwestia zdrowotna. Wybieram się do weterynarza do końca tygodnia. Ma spore szmery w sercu i boję się, że to może być z tym powiązane. Zaczęła piszczeć głównie przy wysiłku, no i do tego kicha. Żadnej wydzieliny z oczu czy nosa, szczerze mówiąc, to nigdy nie miała aż tak czystych oczek. Ech, nie wygląda to najlepiej. Popiskuje, kiedy biorę ją za brzuszek. Nie jakoś bardzo mocno, ale czuję, że coś jest na rzeczy. Energii ma mnóstwo, wręcz tryska życiem, je i pije normalnie, załatwia się też bez problemu. Ale kicha regularnie od co najmniej 5 dni i to popiskiwanie... w jej przypadku te dźwięki raczej nie są normalne.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Moja kicia z czasów, gdy byłam mała, miała przez to ksywkę Pouic-pouic... przesłodkie, było mi strasznie smutno, kiedy w końcu nauczyła się miauczeć jak dorosła...

Przetłumaczony francuski
    Teemteem
    Zgłoś

😋

Nic nie przebije takiej zamiany 😁

Wyobraź sobie, że Twój kociak piszczy jak ryczący, grasujący lew, a Twój pies miauczy jak osioł...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój kotek wydaje dźwięki jak delfin XD ale pewnie jak dorośnie, to nauczy się miauczeć (w razie czego mój pies już miauczy, więc nauczy ją tej całej sztuki)

Przetłumaczony francuski
    Teemteem
    Zgłoś

Cześć,

Koty, a może zwłaszcza kocięta, które dopiero się uczą, instynktownie wydają różne dźwięki i kłapią pyszczkiem (często nazywa się to „szczekaniem”), gdy są podekscytowane widokiem potencjalnej ofiary albo po prostu bardzo pobudzone. To taka ich symulacja „gryzienia zdobyczy”.

Może to brzmieć na różne sposoby:

https://www.youtube.com/watch?v=YV-GUtYVLOs

https://www.youtube.com/watch?v=sjRV8jQRI3g

👌

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To normalne u takiego malucha. Jak podrośnie, to powinien zacząć normalnie miauczeć.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój kotek robi dokładnie to samo. Robi tak przy absolutnie wszystkim, co robi, ale przypomina to bardziej odgłosy kurczaka niż miauczenie. Wydaje te dźwięki, kiedy się bawi i jest podekscytowany. Kiedy jest głodny albo niezadowolony, miauczy już normalnie.

Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post