Słuchajcie, mam problem. Dzisiaj po powrocie z pracy razem z mamą i bratem zobaczyliśmy, że kosz na śmieci jest kompletnie rozszarpany, a obok leżała styropianowa tacka, taka trochę "pogryziona". Prawie na pewno moja kicia, Mystic, ją zjadła! Odkryłam to kilka godzin temu i nie mam w domu oleju parafinowego! Nie mam pojęcia, ile tego mogła zjeść. Co mam robić? Czy powinnam biec z nią jutro do weterynarza, biorąc pod uwagę, że krucho u mnie z kasą? (pracuję tylko dorywczo w wakacje, żeby opłacić prawo jazdy). Czy może powinnam poczekać na jakieś "objawy"? (na razie Mystic śpi sobie spokojnie na łóżku). Strasznie się boję, że ją stracę, bo wiem, że to może być toksyczne, a nawet śmiertelne! Wielkie dzięki za wszelkie rady.
Przetłumaczony francuski
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dam znać jutro! Mam tylko nadzieję, że nie jest za późno dla mojej Mystic, bo powinnam była od razu z nią jechać, ale skończyłam późno i dopiero potem zobaczyłam, co się stało... mniejsza z tym, bardzo się martwię. Dzięki wielkie wszystkim i dobranoc.
No więc dzwoniłam do weterynarza dyżurnego. Myślę, że to była stała lekarka Mystic, bo ją obudziłam, więc oczywiście przeprosiłam. Powiedziała, że mam ją przywieźć jutro i że trzeba będzie usunąć ten styropian. Ajaj, zastanawiam się tylko, ile to będzie kosztować... pracuję tylko w wakacje, więc czuję, że pójdzie na to cała moja wypłata, no ale trudno. Pytała o objawy i jedyne, co się dzieje, to że ma ona takie jakby odruchy wymiotne. Pani weterynarz pocieszyła mnie też, że skoro to styropian spożywczy, to pewnie jest trochę mniej toksyczny. Zobaczymy jutro, teraz muszę tylko znaleźć kogoś, kto mnie tam podwiezie... Zobaczy się. W każdym razie wielkie dzięki wszystkim!
Mieszkam w Oyeu, na wsi, więc nie wiem, czy te wasze numery u mnie zadziałają. Mój weterynarz przyjmuje w Colombe albo Apprieu, ale spróbuję tam zadzwonić! Wielkie dzięki za trud, jaki sobie zadaliście, żeby podać te numery!