Moja kicia zjadła styropian, pomocy!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, dobry wieczór.

Słuchajcie, mam problem. Dzisiaj po powrocie z pracy razem z mamą i bratem zobaczyliśmy, że kosz na śmieci jest kompletnie rozszarpany, a obok leżała styropianowa tacka, taka trochę "pogryziona". Prawie na pewno moja kicia, Mystic, ją zjadła! Odkryłam to kilka godzin temu i nie mam w domu oleju parafinowego! Nie mam pojęcia, ile tego mogła zjeść. Co mam robić? Czy powinnam biec z nią jutro do weterynarza, biorąc pod uwagę, że krucho u mnie z kasą? (pracuję tylko dorywczo w wakacje, żeby opłacić prawo jazdy). Czy może powinnam poczekać na jakieś "objawy"? (na razie Mystic śpi sobie spokojnie na łóżku). Strasznie się boję, że ją stracę, bo wiem, że to może być toksyczne, a nawet śmiertelne! Wielkie dzięki za wszelkie rady.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

42 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Jeśli zadzwonisz do swojego weterynarza, to pewnie usłyszysz na poczcie głosowej numer do lekarza dyżurującego. Jeśli znajdziesz styropian w kuwecie, to dobry znak, ale na wszelki wypadek i tak trzeba będzie pójść do weta.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki za Wasze wiadomości, ale i tak nie wiem, czy to na pewno nic groźnego. Kot mojej znajomej wymiotował i miał rzadkie kupy po tym, jak połknął styropian, i mimo wszystko po kilku dniach odszedł... Ange, na co mam zwracać uwagę w razie czego? Jak skontaktować się z weterynarzem dyżurnym? Dzięki wszystkim za pomoc.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Styropian nie jest twardy, mięknie i nie chłonie wody, więc albo go zwymiotuje, albo musisz po prostu pilnować kuwety.

Peluche, jak był mały, podgryzał swoje piankowe piłeczki i w efekcie znajdowałam w kuwecie kolorowe kupki.

Mimo wszystko zawsze możesz zadzwonić do weterynarza na dyżurze.

Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Jeśli to zwymiotowała, to myślę, że wręcz przeciwnie – to dobry znak. No nie wiem, niestety nie jestem weterynarzem.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Moja Mystic ma odruchy wymiotne! Czy to jakiś objaw? TAK BARDZO SIĘ BOJĘ...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No dobra Loang, już rozumiem, nie musisz się ze mnie teraz nabijać. I tak czuję się w tej chwili fatalnie, więc dzięki wielkie za „wsparcie” -_-. Przyznaję, moje pytanie było trochę głupie, ale pisałam to w totalnej panice, strasznie się boję o moją kicię... nie zasłużyłam na to, żeby mnie jeszcze dodatkowo tak upokarzać.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nawet jeśli połknę tylko jeden mg penicyliny, to i tak dostanę reakcji alergicznej.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nawet jeśli to tylko troszeczkę? No dobrze, w takim razie zadzwonię jutro do weterynarza, wielkie dzięki :(
    Przetłumaczony francuski
    Coco33150
    Coco33150 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Przede wszystkim zadzwoń do weterynarza i skonsultuj się z nim telefonicznie, a potem zrób to, co ci doradzi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

„Czy mojemu kotu naprawdę grozi po tym śmierć, czy nie?”

Oczywiście.

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 42

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post