Moja kotka ma zgrubienia na brzuszku

M
Momo760 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, moja kotka ma 8 miesięcy, ładnie je, nie ma żadnych problemów z czystością, bawi się, no i ogólnie żyje sobie spokojnie. Tylko że wczoraj wieczorem, kiedy głaskałam ją po brzuszku, zauważyłam, że ma tam kilka kulek.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy to może być coś poważnego? Bardzo się martwię... a przez tego koronawirusa mój weterynarz dzisiaj nie przyjmuje. Proszę, pomóżcie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

45 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Mam nadzieję, że kotka Momo nie zaszła w ciążę z tym kocurem z góry 😁
    Przetłumaczony francuski
    Lilamande
    Lilamande Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Koniec z nawracaniem na Blue Cat? 😁
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

@Ulalie, Lizzza,

No dobra, wracam już do tematów świeckich...

Ale w takim razie kotka Momo wciąż ma jaja!

Przetłumaczony francuski
    Lilamande
    Lilamande Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry Momo, podobnie jak dziewczyny, ja również myślę, że to ciąża. Nie odpowiedziała Pani na pytanie: czy Pani kotka mogła w którymś momencie wyjść sama na zewnątrz?

Przetłumaczony francuski
    M
    Momo760 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, od jak dawna te zgrubienia są widoczne? Pojawiły się z dnia na dzień czy stopniowo? Jeśli pojawiały się powoli i są miękkie w dotyku, może to być po prostu tłuszcz. Czy Twoja kotka jest wysterylizowana? Jeśli nie, mogą to być po prostu powiększające się sutki przed pierwszą rują. Jest młoda, więc szanse na to, że to nowotwór, są małe. Żeby móc wykluczyć ranę, ropień, cysty itp., należałoby dokładnie obejrzeć te zmiany pod kątem stanu zapalnego czy jakichś wycieków... Nie wahaj się porozmawiać o tym ze swoim weterynarzem. Miłego dnia. Caroline – studentka weterynarii.

Nie, nie jest wysterylizowana, pojawiły się z dnia na dzień.

Przetłumaczony francuski
    L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No, Blue Cat, chylę czoła! Zostajesz przyjęta do klanu „rezolutnych babek”. Jeśli są jeszcze jakieś inne chętne, to też je przyjmiemy, co nie, Liza?

Tak, zgoda, przyjmujemy Blue, ale pod warunkiem, że jej religijne skłonności nie sprawią, że będzie nas chciała sprowadzić na „dobrą drogę”. 🙅

Będziemy potrzebować dowodów, konkretnych czynów – to będzie twój okres próbny. Zgadzasz się, Blue?

„[O osobie] Ktoś o bystrym umyśle, wolny od wszelkich uprzedzeń”. Słownik CNRTL

− W znaczeniu rozszerzonym, pejoratywnie. Bezczelny / Zuchwały:

Odejmijcie fryzury, stroje, pozycję, cały ten widoczny rynsztunek i spójrzcie na wnętrze [Francuzki]. To wnętrze to taki mały, rezolutny huzar, sprytny i śmiały urwis, którego nic nie zbije z pantałyku, któremu brakuje poczucia respektu i który uważa się za równego każdemu. Spódnice nie mają tu nic do rzeczy, trzeba patrzeć w duszę. Taine, Notes sur Paris, 1867, s. 63.

https://www.cnrtl.fr/definition/d%C3%A9lur%C3%A9

👍

Przetłumaczony francuski
    L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tymczasem Momo liczy bombki i się zastanawia...

Cześć Ulalie

Ulaaaliiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Już nie mogę!!!

😁😁😁

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tymczasem Momo liczy piłeczki i się zastanawia...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No Blue Cat, chylę czoła! Zostajesz oficjalnie przyjęta do klanu tych „przebojowych”. Jeśli są jeszcze jakieś inne, to też je przyjmiemy, co nie Liza?

Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

@Titejava,

Dzięki, w końcu ktoś, kto docenia SZTUKĘ, tę prawdziwą!

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 45

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post