Moja kotka ma zgrubienia na brzuszku

M
Momo760 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, moja kotka ma 8 miesięcy, ładnie je, nie ma żadnych problemów z czystością, bawi się, no i ogólnie żyje sobie spokojnie. Tylko że wczoraj wieczorem, kiedy głaskałam ją po brzuszku, zauważyłam, że ma tam kilka kulek.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy to może być coś poważnego? Bardzo się martwię... a przez tego koronawirusa mój weterynarz dzisiaj nie przyjmuje. Proszę, pomóżcie!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

45 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

W sumie to pracujemy zdalnie i nawet nam za to nie płacą, wszyscy na ulice, jak tylko zniosą lockdown! 👋

No i to jest święta prawda!!

Tak, wszyscy na ulice i od nowa zacznie się druga fala.

Wątek „kryzysu gospodarczego” zaczyna już na poważnie dominować w rozmowach.

Covid czy nie, trzeba będzie wracać do roboty, w maseczkach czy bez.

Będzie ostro... 😈

Ale dobra, trochę odpływam od tematu, sorki.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Właściwie to pracujemy zdalnie i nawet nam za to nie płacą, wszyscy na ulice, jak tylko skończy się lockdown! 👋
    Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś
    Albo po prostu zwyczajna ciąża! 😞 W takim razie Momo wróci, żebyśmy pomogli mu odebrać poród u jego „młodej damy”, a potem przy opiece nad kociakami... U nas bezrobocie nikomu nie grozi, ani techniczne, ani postojowe. ✌
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Albo po prostu ciąża! 😞

Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś
    Jeśli nie masz ŻADNYCH wątpliwości co do jej wierności, to może to być ciąża urojona.
    Przetłumaczony francuski
    L
    Zgłoś

Damy radę, Ulalie, z pomocą studentów weterynarii 👌

Czy Twoja niesterylizowana kicia, która wychodzi na smyczy, nie jest przypadkiem „zaciążona”?

Jesteś na 150% pewna, że nigdy nie wymknęła się sama? Czy jej zachowanie jakoś się zmieniło?

Poczytaj o tym, zanim odpowiesz:

https://www.purina.pl/koty/zdrowie-i-odzywianie/objawy-ciazy-u-kota

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mam nadzieję, że pilnujesz jej, kiedy jest uwiązana na zewnątrz, bo Twoja niesterylizowana kotka może już spodziewać się młodych – w wieku 8 miesięcy jest to bardzo prawdopodobne.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To jej sutki! Ale jak duże one są?
    Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

Co konkretnie masz na myśli, mówiąc o kulkach? Ile ich jest? Są duże? Pamiętaj, że nieco pulchniejsze koty mają na brzuchu takie dwa zgrubienia, które czuć przy łapaniu – to po prostu fałdy tłuszczu (nie myl ich z tymi drugimi kulkami...).

To są takie miękkie guzki w brzuchu, jest ich osiem. Kotka nie jest gruba, waży w sam raz jak na 8-miesięcznego kota.

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś
    Wychodzi na dwór? Jest wysterylizowana? Trzeba by pójść do weterynarza, albo do jakiegoś innego, żeby się czegoś dowiedzieć :/
    Nie, nie wychodzi, a właściwie to bardzo rzadko i tylko na smyczy, bo mieszkamy blisko drogi i nie chcę, żeby skończyła pod kołami albo coś w tym stylu. Nie, nie jest też wysterylizowana.
    Przetłumaczony francuski
  • 40 komentarzy na temat 45

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post