Moja kotka przestała zajmować się maluchami

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór!

Piszę do Was, bo jestem bardzo zmartwioną kocią babcią. Moja kicia (ma dopiero rok) właśnie urodziła 4 kotki. Mają 6 dni, są silne, mają ładną sierść... Problem w tym, że moja kotka to typ imprezowiczki, która uwielbia szaleć całe noce nie wiadomo gdzie z wiejskimi kumplami. Przez maluchy trochę odpuściła, ale teraz znowu jej odbiło. Zniknęła o 18:30, jest prawie 3 rano, a jej wciąż nie ma. Zostawiła 4 głodne maluchy.

Co mam teraz zrobić? Jak długo takie kotki mogą nie jeść, zanim ich zdrowie będzie zagrożone? Nie mam jak jej szukać, bo nie mam pojęcia, gdzie się szwenda. Czy powinnam rano kupić mleko zastępcze, jeśli do tego czasu nie wróci? Jak zapobiec takim sytuacjom w przyszłości? Strasznie się o nie martwię, bo piszczą i ewidentnie jest im zimno. Moja mama, która widziała już w życiu mnóstwo kocich miotów, w ogóle się nie przejmuje, co strasznie mnie irytuje. Czy panikuję zbyt szybko? Ale przede wszystkim – czy mogę spokojnie iść spać, czy rano nieuchronnie zastanę martwe kotki?...

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Reg.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

35 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś
    Właśnie masowałam brzuszek mojego kociaka i jego okolice intymne przez dobre 20 minut. Zrobił wielkie siku, ale kupy wciąż nie ma... Bardzo się martwię, bo to już 3 dni, a jutro niedziela i weterynarze są pozamykani...!! Mój kociak ma 4 tygodnie, czy w tym wieku nie powinien już sam sikać i robić kupy??
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Już tam byłem i jedyne, co usłyszałem w odpowiedzi, to: „masuj mu brzuszek”.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, mam 3-tygodniowego kotka. Po każdym karmieniu masuję mu brzuszek i ciepłym wacikiem nasączonym letnią wodą masuję mu okolice pod ogonkiem. Mały robi siku, ale od 3 dni nie było kupki... Co robić? Czy to coś poważnego? Kotek pije mleko zastępcze z butelki co 2-3 godziny.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć! Oddam za darmo kota bengalskiego, nie chcę nic w zamian. Oto mój mail: michel.aboue@live.fr. Jeśli jesteś zainteresowany, odezwij się szybko, bo wyjeżdżam.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Próbowałem tego, ale nic nie pomaga.

Przetłumaczony francuski
    Farfalla56
    Farfalla56 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Patyczek higieniczny? Może się mylę, ale lepiej użyć wacika albo ściereczki zwilżonej letnią lub ciepłą wodą. Trzeba im masować brzuszek i okolice odbytu – w naturze mama je wylizuje, żeby pobudzić trawienie i pomóc im się załatwić.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, nie udaje mi się sprawić, żeby mój mały, 11-dniowy kotek się załatwił. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakiś sposób? Próbowałam już pomagać mu patyczkiem higienicznym. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki sevv. Po jakim czasie od urodzenia miotu kotka dostaje ruję?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć, w moim ogrodzie jest kotka, która 8 dni temu okociła się, ale od soboty wieczorem zostawiła małego. Próbowałem go nakarmić, ale mi się nie udało, a poza tym nie mam specjalnego mleka dla kociąt. Chciałem się dowiedzieć, jak długo taki maluch może przeżyć bez jedzenia?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

clairomas, tylko nie wypuszczaj swojej kotki na zewnątrz, musi teraz zostać ze swoimi maluchami..

Poza tym, że tak bardzo chce wyjść, to czy siedzi z nimi? Zajmuje się nimi?

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 35

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post