Moja kotka zaginęła 3 dni temu?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć
Mój kot uciekł 3 dni temu. Wołam go, ale nie ma żadnego odzewu.
👍
No i super, nie ma za co, korzystajcie 👏😋
Cześć wszystkim!
Z ogromną radością ogłaszam, że moja kicia Ippolythe odnalazła się cała i zdrowa. Tak naprawdę znalazła ją za moim domem para, która nie była stąd (ogromne dzięki!)
Miała łapkę zaplątaną w obrożę i była bardzo zestresowana. Ci ludzie zabrali ją do siebie, żeby się uspokoiła, opiekowali się nią przez parę dni, a potem odwieźli do schroniska. Już ją odebrałam i ma się świetnie, poza tym, że zrobiła się teraz jeszcze większym pieszczochem niż zwykle 😁
No i to tyle, dziękuję wam wszystkim za te miłe wiadomości, które pozwoliły mi nie tracić nadziei 😳
I pamiętajcie – jeśli przytrafi wam się to samo, nie poddawajcie się. Wasz mruczek zawsze wróci do domu! 👋
Dzień dobry. To zawsze trudna, niepokojąca i smutna sytuacja, kiedy kot „daje dyla”. Piszesz, że Twoja kotka zniknęła już raz na tydzień, a potem wróciła. Chciałbym zadać Ci dwa pytania.
– Po pierwsze: jakiej rasy jest Twoja kotka?
– Po drugie: czy kotka jest wysterylizowana?
Te dwa pytania są istotne, ponieważ niektóre rasy kotów są większymi domatorami niż inne. Druga sprawa to fakt, że niewysterylizowana kotka miewa ruję, a co za tym idzie – potrzebę ucieczki i szukania towarzystwa. Trzeba wiedzieć, że kotka podczas rui głośno miauczy, co jest sygnałem dla kocurów z okolicy. Pamiętaj jednak, że kot, który jest w stanie zniknąć na tydzień, zazwyczaj wraca, nabiera sił i znowu wyrusza, zwłaszcza jeśli jest do tego przyzwyczajony. Musisz poszukać jej w miejscach, w które zwykle zagląda. Porozmawiaj z sąsiadami, żeby dowiedzieć się, czy jej nie widzieli. A przede wszystkim, jeśli ma chipa lub tatuaż, nie wahaj się poprosić o pomoc policję albo straż miejską. Pamiętaj, że kot to zwierzę, które ma swoje sposoby – nawet udomowiony potrafi polować, by się nakarmić, i umie znaleźć sobie schronienie. Nie martw się, ona wróci.
Czy ona jest wysterylizowana?
Jeśli to do mnie piszesz, to nie – to jeszcze kociak, miała mieć zabieg za tydzień.
Nie, to pytanie było skierowane do autora wątku. Nigdy nie powinno się wypuszczać na zewnątrz niewysterylizowanego kota, pewnie uciekła przez ruję i mogła się zgubić...
Nie, moja kicia jest wysterylizowana.
Przykro mi, ale nie traćcie nadziei, szukajcie jej dalej wszędzie i jestem pewna, że wróci
Dzięki wszystkim... niestety nadal jej nie ma
Dzięki wszystkim... niestety, wciąż jej nie ma