Moja kotka zaginęła 3 dni temu?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim

Moja 4-letnia kotka wyszła w piątek 26.05, czyli trzy dni temu.

I od tej pory... nic.

Wołam ją, ale to nic nie daje, a ona przecież nigdy nie zapuszcza się daleko. Bardzo się boję 🤧

Chociaż to nie pierwszy raz, kiedy wykręca mi taki numer. Raz zniknęła na tydzień i wróciła, jak gdyby nigdy nic. Kilka razy nie było jej też po 3 dni, więc sama nie wiem, czy już powinnam się martwić.

Jest świetną łowczynią i panicznie boi się samochodów, więc jest bardzo ostrożna.

Czy mam się martwić? Gdzie ona może być? (Mieszkam blisko lasu, może tam?) Jak ją odnaleźć?

(Pewnie pójdę porozwieszać ogłoszenia)

Jak długo kot może wytrzymać bez jedzenia i picia? (na przykład, jeśli została gdzieś zamknięta)

Dzięki za pomoc, strasznie się martwię

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

23 odpowiedzi
Sortuj według:
  • A
    Aurelie80 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć

Mój kot uciekł 3 dni temu. Wołam go, ale nie ma żadnego odzewu.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No i super, nie ma za co, korzystajcie 👏😋

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Cześć wszystkim!

Z ogromną radością ogłaszam, że moja kicia Ippolythe odnalazła się cała i zdrowa. Tak naprawdę znalazła ją za moim domem para, która nie była stąd (ogromne dzięki!)

Miała łapkę zaplątaną w obrożę i była bardzo zestresowana. Ci ludzie zabrali ją do siebie, żeby się uspokoiła, opiekowali się nią przez parę dni, a potem odwieźli do schroniska. Już ją odebrałam i ma się świetnie, poza tym, że zrobiła się teraz jeszcze większym pieszczochem niż zwykle 😁

No i to tyle, dziękuję wam wszystkim za te miłe wiadomości, które pozwoliły mi nie tracić nadziei 😳

I pamiętajcie – jeśli przytrafi wam się to samo, nie poddawajcie się. Wasz mruczek zawsze wróci do domu! 👋

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry. To zawsze trudna, niepokojąca i smutna sytuacja, kiedy kot „daje dyla”. Piszesz, że Twoja kotka zniknęła już raz na tydzień, a potem wróciła. Chciałbym zadać Ci dwa pytania.

– Po pierwsze: jakiej rasy jest Twoja kotka?

– Po drugie: czy kotka jest wysterylizowana?

Te dwa pytania są istotne, ponieważ niektóre rasy kotów są większymi domatorami niż inne. Druga sprawa to fakt, że niewysterylizowana kotka miewa ruję, a co za tym idzie – potrzebę ucieczki i szukania towarzystwa. Trzeba wiedzieć, że kotka podczas rui głośno miauczy, co jest sygnałem dla kocurów z okolicy. Pamiętaj jednak, że kot, który jest w stanie zniknąć na tydzień, zazwyczaj wraca, nabiera sił i znowu wyrusza, zwłaszcza jeśli jest do tego przyzwyczajony. Musisz poszukać jej w miejscach, w które zwykle zagląda. Porozmawiaj z sąsiadami, żeby dowiedzieć się, czy jej nie widzieli. A przede wszystkim, jeśli ma chipa lub tatuaż, nie wahaj się poprosić o pomoc policję albo straż miejską. Pamiętaj, że kot to zwierzę, które ma swoje sposoby – nawet udomowiony potrafi polować, by się nakarmić, i umie znaleźć sobie schronienie. Nie martw się, ona wróci.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Czy ona jest wysterylizowana?

Jeśli to do mnie piszesz, to nie – to jeszcze kociak, miała mieć zabieg za tydzień.

Nie, to pytanie było skierowane do autora wątku. Nigdy nie powinno się wypuszczać na zewnątrz niewysterylizowanego kota, pewnie uciekła przez ruję i mogła się zgubić...

Nie, moja kicia jest wysterylizowana.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki wszystkim... niestety nadal jej nie ma

Przykro mi, ale nie traćcie nadziei, szukajcie jej dalej wszędzie i jestem pewna, że wróci

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki wszystkim... niestety nadal jej nie ma

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki wszystkim... niestety, wciąż jej nie ma

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, wiem, że nie powinno się jej wypuszczać, ale mój kot potrafi sam otworzyć drzwi, skacząc na klamkę, no i potem zaczęły na niego syczeć.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 23

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post