Moja kotka zaginęła 3 dni temu?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim

Moja 4-letnia kotka wyszła w piątek 26.05, czyli trzy dni temu.

I od tej pory... nic.

Wołam ją, ale to nic nie daje, a ona przecież nigdy nie zapuszcza się daleko. Bardzo się boję 🤧

Chociaż to nie pierwszy raz, kiedy wykręca mi taki numer. Raz zniknęła na tydzień i wróciła, jak gdyby nigdy nic. Kilka razy nie było jej też po 3 dni, więc sama nie wiem, czy już powinnam się martwić.

Jest świetną łowczynią i panicznie boi się samochodów, więc jest bardzo ostrożna.

Czy mam się martwić? Gdzie ona może być? (Mieszkam blisko lasu, może tam?) Jak ją odnaleźć?

(Pewnie pójdę porozwieszać ogłoszenia)

Jak długo kot może wytrzymać bez jedzenia i picia? (na przykład, jeśli została gdzieś zamknięta)

Dzięki za pomoc, strasznie się martwię

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

23 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Czy ona jest wysterylizowana?

Jeśli to pytanie do mnie, to nie – to jeszcze kociak, za tydzień miała być sterylizowana.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    U mnie mija już 8 miesięcy, odkąd straciłem mojego kota 🤧
    Przetłumaczony francuski
    S
    Sukihime Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Piszę, bo we wrześniu zeszłego roku przeszłam przez to samo z moją kicią. To taka mała powsinoga, która uwielbia spacery, ale nigdy nie znika na dłużej niż kilka godzin. Aż tu nagle we wrześniu „zginęła” mi na 36 godzin! Nie wracała, kiedy ją wołałam (choć normalnie reaguje na moje gwizdy i wołanie prawie jak pies). Musiałam wyjechać na noc do pracy z powodów zawodowych, a po powrocie wciąż nie było o niej żadnej wieści... Straszna paranoja, panika, sami wiecie... Moi mili sąsiedzi (naprawdę kochani ludzie, zawsze pomocni) „pocieszali” mnie, mówiąc, że w okolicy od jakiegoś czasu koty nie wracają do domów, że trzeba brać pod uwagę porwania w tym sektorze itd... Możecie sobie wyobrazić, w jaką panikę wpadłam!!! Nie ma nic gorszego niż wizja swojego skarbu w rękach kogoś, kto ma złe zamiary.

Mimo to, po 36 godzinach, po tych koszmarnych dniach i nocach, znowu uparcie zaczęłam ją wołać i W KOŃCU usłyszałam „dzyń-dzyń” jej dzwoneczka. Zobaczyłam ją w wąskiej uliczce tuż obok domu. Z tych wszystkich emocji aż mi nogi odjęło i padłam na kolana, a ona podeszła do mnie, miaucząc jak taki biedny, przybłąkany kociak. Myślę po prostu, że ktoś ją niechcący zamknął w garażu, na strychu, albo że jakaś dobra dusza się nią przez ten czas zaopiekowała. Nie wyglądała na straumatyzowaną, była tylko trochę zagubiona (przez kolejny tydzień nie odstępowała mnie na krok).

Dlatego nigdy nie traćcie nadziei. Przypomina mi się historia, którą opowiadali moi rodzice o naszym kocie sprzed wielu, wielu lat. Uciekł im wysoko w górach podczas wycieczki. Kiedy po 3 tygodniach wrócili w to samo miejsce, właściwie już bez żadnej nadziei, zaczęli go wołać i... znaleźli go! Wiem, że to, co teraz przeżywacie, jest strasznie, strasznie trudne, ale nie traćcie nadziei. Jeśli wasz mruczek was kocha, to do was wróci. Moja kicia jest na to najlepszym dowodem. Jestem z wami całym sercem, wiem doskonale, jak to boli. Ale błagam, nie poddawajcie się.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Mój kot zazwyczaj często wychodzi na dwór. A właściwie kotka, jest bardzo zaradna. Do tego świetnie poluje. Ale boję się, że trafiła w miejsce, gdzie nie ma jak się napić ani najeść, na przykład została gdzieś zamknięta...

Przygotowałam już ogłoszenia i rozniosę je po okolicy dzisiaj wieczorem albo jutro.

Tak strasznie się martwię!

🤦

To Ty znasz swojego kota najlepiej, więc rozumiem Twój niepokój. Trzymaj się, powodzenia!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jak mój kot zaginął, to popytałam wszystkich sąsiadów i wychodziłam na ulicę go wołać. W końcu okazało się, że był u sąsiadki (która ma dwa koty, w tym jedną kotkę). To było jeszcze w czasach, kiedy nie był wykastrowany. Siedział u nich na tarasie przez tydzień! Z tego, co mi mówili, nie karmili go, bo myśleli, że w międzyczasie wraca do nas do domu... Trzymaj się, chyba każdy właściciel kota to przechodził! Bardzo rzadko się zdarza, żeby nie wracały!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Moja kotka jest przyzwyczajona do częstego wychodzenia na zewnątrz. Jest bardzo zaradna i świetnie sobie radzi z polowaniem. Bardzo się jednak boję, że mogła utknąć w jakimś miejscu, gdzie nie ma dostępu do jedzenia ani wody – na przykład ktoś ją gdzieś niechcący zamknął... Przygotowałam już ogłoszenia i rozniosę je po okolicy dziś wieczorem albo jutro. Tak strasznie się martwię! 🤦
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć, opowiem wam szczerze o moim doświadczeniu. Moi sąsiedzi mają psy i czasem zostawiają ich miski na zewnątrz. Pewnego razu mój kot nie wracał przez całe 2 tygodnie – i nie, nie żartuję. Nie panikowałam jednak jakoś strasznie, bo on to wielki poszukiwacz przygód. Wiedziałam, że po prostu poszedł wyjadać psom z misek, mimo że w domu miał swoją pełną. Jeśli wasz kot to też taki typ podróżnika, to nie martwcie się na zapas. Ale jeśli zazwyczaj trzyma się domu, to zacznijcie rozwieszać ogłoszenia albo zadzwońcie do urzędu gminy czy miasta, bo mogą mieć jakieś informacje. Dajcie znać, co u was!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Bardzo dziękuję.

W sumie zupełnie nie znam okolicy...

Czy myślicie, że ktoś o złych zamiarach mógł zabrać mojego kota?

Wolałabym w OGÓLE nie brać pod uwagę takiej myśli, jest dla mnie po prostu nie do zniesienia...

Przetłumaczony francuski
    N
    Negrita2 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Hej, spróbuj wrzucić ogłoszenie na grupy typu „Zaginione zwierzęta” na Facebooku i koniecznie zgłoś to do okolicznych schronisk oraz do bazy Safe-Animal – jeśli kotek ma czipa i Twoje dane są tam aktualne, to już bardzo dużo daje. Korzystaj z mediów społecznościowych, ale przejdź się też po okolicy. Koty często chowają się gdzieś blisko ze strachu, jeśli coś je wystraszyło. Powodzenia i nie trać nadziei, trzymaj się!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wciąż jej nie ma...😞

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 23

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post