Nietolerancja Prifinialu? Pieniąca się ślina

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Słuchajcie, byłam wczoraj u weterynarza z powodu uporczywej biegunki u mojego kota. Lekarz przepisał mi między innymi Prifinial. Podał mu zastrzyk i Aiden naprawdę źle zareagował (wymioty i natychmiastowa biegunka jeszcze w gabinecie tuż po podaniu leku). Mimo to weterynarz i tak mi go przepisał, chociaż sam stwierdził, że „to dziwne, że po nim wymiotuje”.

Dzisiaj rano, kiedy przyszła pora na podanie leku w domu, przeżyliśmy piekło. Musiałam mu go wepchnąć na siłę do pyszczka, ale kot go wypluł i ostatecznie połknął może połowę. Zaraz po tym zaczął się strasznie ślinić i to była właściwie sama piana, a nie ślina. Trwało to około 5 minut. Wydaje mi się, że to nie jest normalne, co o tym sądzicie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • I
    Ilham Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Byłem dzisiaj z moim kotem u weterynarza z powodu wymiotów i biegunki. Lekarz przepisał mu Prifinial, ale kot nie połknął tabletki i zaczął strasznie się ślinić – to była taka biała piana. Zadzwoniłem na numer alarmowy i powiedziano mi, że to normalna reakcja. Problem w tym, że do teraz wciąż nie udało mi się podać mu tych tabletek. Oprócz tego ma przyjmować jeszcze Smectę i Cerenię (lek przeciw wymiotom). Czy ktoś może mi doradzić, co mam w tej sytuacji zrobić?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ale masakra. Szkoda, że tak to wygląda przy tak powszechnie stosowanym leku weterynaryjnym! Dzięki, przynajmniej nie czuję się z tym sama ;-)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Nie rozwiązałem tego problemu, najwyraźniej po tym leku wszystkie koty się ślinią, to podobno "normalne" ^^ Musiałem więc mu to wcisnąć do pyszczka i go przytrzymać, żeby musiał to połknąć, a potem i tak toczył tę pianę 😔
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wiem, że ten temat jest już dość stary, ale mam ten sam problem! Jak udało Ci się rozwiązać problem z Prifinialem? Mój kot za każdym razem wymiotuje tabletkę i strasznie się potem ślini taką białą pianą!
    Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post