Odciski łapek moich kotów

Marion17310
Marion17310 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Chcę sobie zrobić tatuaż z odciskiem łapek moich kotów, ale kupiłam wcześniej gotowy zestaw, który niezbyt się sprawdził... Czas oczekiwania na dostawę jest długi, a do tego trochę to kosztuje, więc szukam innego rozwiązania. Myślałam o barwnikach spożywczych, masie solnej albo nawet o ziemi, ale nie mam pewności, czy to zadziała... Słyszałam też, że można łapki zeskanować, ale znając moje koty, to raczej nie przejdzie...

Macie jakieś pomysły?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

16 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Marion17310
    Zgłoś

Ile masz kotów? To miło z ich strony, że wysyłają Ci kolejny zestaw, a jeśli to znowu nie zadziała, pomyśl o użyciu węgla w proszku (może wymieszaj go z wodą i żelatyną, żeby masa była nieco gęstsza). Jasne, chętnie zobaczę efekt, dzięki :) Też myślałam o wytatuowaniu sobie odcisku łap moich kotów, ale stanęło na zwykłym czarnym kotku. Ich portrety zrobię sobie dopiero, jak już ich z nami nie będzie ^^

No w sumie oba zestawy przyszły z tuszem do połowy rozmazanym w pudełku, a jak mimo to spróbowałam ich użyć, to wszystko się paprało, więc myślę, że po prostu chcieli naprawić sytuację po moim negatywnym komentarzu... No i wysyłają mi zamówienie jeszcze raz. A koty mam dwa.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Ile masz kotów? Miło z ich strony, że wysyłają Ci nowy zestaw. Jeśli to nadal nie będzie wychodzić, pomyśl o wykorzystaniu tego węgla w proszku (może wymieszaj go z wodą i żelatyną, żeby masa była nieco gęstsza). Chętnie zobaczę efekt końcowy, to bardzo miłe z Twojej strony :)

Też myślałam o tatuażu z odciskiem łapek moich kotów, ale ostatecznie stanęło na zwykłym czarnym kocie. Ich portrety zrobię sobie dopiero, kiedy już ich z nami nie będzie ^^

Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś

Albo tusz roślinny, jest pochodzenia roślinnego https://www.lecalligraphe.com/encre-vegetale-10-ml-xml-358-999.html

Tusz roślinny to może być fajny pomysł, zapiszę go sobie na wypadek, gdyby naprawdę nic nie wyszło mi z tym zestawem

Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś

A może lepiej jakąś pastę na bazie węgla?

Tak, mam sproszkowany węgiel kokosowy, całkiem nieźle odbija, więc myślę, że spróbuję... Ale sklep, w którym kupiłam ten zestaw, wyśle mi nowy, bo napisałam im, że tusz wszędzie się rozmazał i nie byłam zadowolona, więc poszli mi na rękę. Spróbuję więc jeszcze raz i wrzucę wam efekt :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Albo tusz roślinny, jest on pochodzenia roślinnego

https://www.lecalligraphe.com/encre-vegetale-10-ml-xml-358-999.html

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    A może spróbuj raczej pasty z węglem?
    Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś
    Tak, barwniki spożywcze bio istnieją, z tego co kojarzę, są nawet pochodzenia roślinnego. Można je znaleźć w internecie albo bezpośrednio w sklepach ze zdrową żywnością. Nakładać najlepiej pędzelkiem, żeby wyszła cienka warstwa. Co do przypraw, to nie jestem do końca przekonana, lepiej chyba postawić na coś bardziej neutralnego. Te barwniki są w proszku do rozrobienia z wodą, ale boję się, że wyjdzie to zbyt rzadkie... Przez to nie jestem do końca pewna, jaki będzie efekt....
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, istnieją ekologiczne barwniki spożywcze, z tego co kojarzę, są nawet pochodzenia roślinnego. Można je bez problemu znaleźć w internecie albo stacjonarnie w sklepach ze zdrową żywnością, takich jak Bio Planet czy inne eko-markety. Jeśli chodzi o nakładanie, to tak, najlepiej użyć pędzelka, żeby rozprowadzić cienką warstwę. Co do przypraw, to nie jestem przekonana – lepiej wybrać coś bardziej neutralnego.
    Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś

Właśnie pomyślałem o kalce. Wiecie, ten taki grubszy papier, który wkłada się między dwie kartki i on odbija to, co się pisze? Myślicie, że to by przeszło? Czy po prostu tylko przepuszcza tusz?

Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś

Można spróbować z ziemią, ale myślę, że efekt nie będzie wystarczająco wyraźny ani precyzyjny, żeby dało się to wytatuować. Przy użyciu czegoś płynnego barwnik wnika w każdy najmniejszy detal odcisku i wtedy wystarczy go tylko odbić na papierze. W sklepie bio powinni Państwo znaleźć coś bezpiecznego, ale trzeba koniecznie czytać etykiety – niestety nie wszystko, co „bio”, jest faktycznie dobre. Czy zestaw, którego Państwo użyli, był przeznaczony specjalnie dla zwierząt? Może udałoby się dokupić sam ten produkt z zestawu, bez konieczności ponownego zamawiania całości.

Czy istnieją ekologiczne barwniki spożywcze?

Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 16

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post