Odciski łapek moich kotów

Marion17310
Marion17310 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Chcę sobie zrobić tatuaż z odciskiem łapek moich kotów, ale kupiłam wcześniej gotowy zestaw, który niezbyt się sprawdził... Czas oczekiwania na dostawę jest długi, a do tego trochę to kosztuje, więc szukam innego rozwiązania. Myślałam o barwnikach spożywczych, masie solnej albo nawet o ziemi, ale nie mam pewności, czy to zadziała... Słyszałam też, że można łapki zeskanować, ale znając moje koty, to raczej nie przejdzie...

Macie jakieś pomysły?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

16 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • Marion17310
    Zgłoś

A może jakaś przyprawa? Coś w stylu kurkumy – co mocno barwi, ale nie piecze? Rozrobione w niewielkiej ilości wody? Nałożyć to pędzelkiem albo czymś innym?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Właśnie wpadło mi do głowy, że mam węglowy proszek z kokosa do wybielania zębów, jest bio i wegański. Może jeśli rozrobię go z wodą i zanurzę w tym łapki, to zadziała?

Możesz spróbować, ale nie rozcieńczaj go za bardzo, bo będzie zbyt jasny, żeby zostawić ślad. Najlepiej rozrób go w małej miseczce, żebyś mogła po prostu przyłożyć same opuszki, bez moczenia całej łapy.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Możesz spróbować z ziemią, ale myślę, że nie będzie to wystarczająco wyraźne i precyzyjne, żeby nadawało się na tatuaż. Płyn dostaje się w każdy najmniejszy szczegół odcisku, a potem wystarczy już tylko odbić go na papierze.

W sklepie ze zdrową żywnością powinieneś znaleźć coś bezpiecznego, ale nie wahaj się dokładnie czytać etykiet – niestety nie wszystko, co jest „bio”, jest faktycznie dobre.

Czy ten zestaw, którego użyłeś, był przeznaczony specjalnie dla zwierząt? Może uda Ci się znaleźć sam ten produkt, który był w środku, bez konieczności zamawiania od razu całego kompletu.

Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś
    Właśnie pomyślałam, że mam sproszkowany węgiel kokosowy do wybielania zębów, jest bio i wegański. Może jeśli rozpuszczę go w wodzie i namoczę w tym łapki, to zadziała?
    Przetłumaczony francuski
    Marion17310
    Zgłoś
    Dzień dobry, chciałam tylko napisać, że to świetny pomysł! Sama mam na nadgarstku wytatuowanego kota, żeby upamiętnić moje mruczki, ale mniejsza o to, bo to nie odpowiada na Twoje pytanie, sorki. W przypadku psa jest to dość proste, ale przy kocie poziom trudności rośnie ^^' odcisk musi być bardzo wyraźny i czysty, żeby dało się go przenieść na tatuaż, a nie sądzę, żeby ziemia czy masa solna dały dobry efekt. Barwnik spożywczy brzmi nieźle, ale warto sprawdzić skład, tak na wszelki wypadek. Tak, zależy mi na naturalnym składzie, dlatego pomyślałam o barwniku spożywczym... a nie o tuszu... Może w jakimś sklepie ze zdrową żywnością? Z takim gotowym zestawem nawet mi trochę wyszło, ale zanim załapałam, jak to działa, to zdążyłam go już mocno zużyć... Poza tym moje koty zaczęły tracić cierpliwość i wszystko się rozmazało... To fakt, te odciski są malutkie, a moja kotka ma dodatkowo sporo sierści między opuszkami, więc nie jestem pewna, czy to wyjdzie ładnie... Ale skoro chcę mieć tatuaż z kocimi łapkami, to niech to będą łapki moich własnych kotów. Skoro jak wejdą w ziemię, to widać ich ślady na samochodach, to dlaczego miałoby to nie zadziałać na grubszym papierze?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry, muszę przyznać, że to świetny pomysł! Sama też mam kota wytatuowanego na nadgarstku jako symbol moich mruczków – no ale to nie odpowiada na Państwa pytanie, przepraszam.

W przypadku psa sprawa jest dość prosta, ale przy kocie poziom trudności rośnie ^^'. Odcisk musi być bardzo wyraźny i czysty, żeby dało się go dobrze wytatuować, więc nie sądzę, żeby ziemia czy masa solna dały zadowalający efekt. Barwnik spożywczy – czemu nie, ale warto uważać na skład, bo nigdy nic nie wiadomo.

Przetłumaczony francuski
  • 16 komentarzy na temat 16

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post