Pazurek, który się nie chowa
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć
Kiedy wziąłem mojego 3-letniego kocurka z fundacji, on też miał jeden tylny pazur, który się nie chowa – przez co jest dłuższy od pozostałych. Widziałem już wcześniej, jak zahaczał pazurami i szarpał jak szalony, więc domyślam się, że z tą tylną łapką stało się to samo. Jeśli jest skrzywiony, to może go to trochę boleć, ale w każdym razie mój kot żyje z tym zupełnie normalnie :)
Dzień dobry,
To bardzo dobrze, że planujesz wizytę u weterynarza, nawet jeśli odbędzie się ona dopiero za kilka dni.
Możliwe, że ten pazurek jest po prostu za długi i Twój kotek nie może go już prawidłowo schować. Jednak skoro jest on skrzywiony, istnieje też szansa, że maluch doznał jakiegoś urazu lub coś sobie złamał w łapce, ale dopiero weterynarz będzie w stanie powiedzieć coś więcej. Jeśli kotek nadal chętnie się bawi, to nie jest to powód do wielkiego niepokoju.
Sytuacja może być dla niego niekomfortowa (i dla Ciebie również), ale dopóki normalnie się porusza i bawi bez żadnych przeszkód, to najprawdopodobniej nie jest tak źle. Trudno jednak doradzić, co dokładnie można zrobić przed samą wizytą u weta.
Miłego dnia,
Victoire
2 komentarzy na temat 2
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665