Pilne, pomocy! Zaparcie po kastracji (od 2 dni)

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, mój Macaron (półtora roku) został wykastrowany w piątek.

Odebrałam go o 16:00, był jeszcze taki „pijany” po narkozie. Weterynarz powiedział, żeby nie dawać mu wieczorem chrupek, bo zwymiotował zaraz po operacji.

Dlatego wczoraj, kiedy zauważyłam, że nie zrobił swojej stałej kupki, niezbyt się martwiłam, bo przecież w piątek w ogóle nie jadł.

Ostatni raz załatwił się w nocy z czwartku na piątek przed wizytą u weta, przy czym od 20:00 w czwartek był na czczo, zgodnie z zaleceniami. Od wczoraj je już normalnie, ale dzisiaj wciąż nie było kupy. Nie wiem już, czy to liczyć jako 2 czy 3 dni, może załatwił się w piątek u weterynarza? Trochę się już niepokoję. Sikał już kilka razy bez żadnych problemów, ale w kuwecie jest czysto od powrotu do domu.

Z zachowania nie widzę większych zmian, poza tym, że liże się tam w okolicach intymnych znacznie częściej niż wcześniej... Nie wiem, co robić. Myślę, że jeśli przez noc nic się nie zmieni, zadzwonię jutro do weterynarza, ale chciałabym poznać Wasze zdanie.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • C
    Cataleya Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie miałam neta, żeby odpisać, ale tak – po paru dniach w końcu się załatwił. Ten wariat chciał po prostu swoją kuwetę i żwirek! Nie chciał tej smyczy od weterynarza.
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś
    Mój kotek ma prawie 5 miesięcy i właśnie został wykastrowany. Od dwóch dni nie robił kupy, co mam robić?
    Przetłumaczony francuski
    C
    Zgłoś

Cześć, mój 5-miesięczny kotek właśnie został wykastrowany i od dwóch dni nie robił kupy. Co mam robić?

Przetłumaczony francuski
    Mamiecat
    Mamiecat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za wieści... !

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dobry wieczór, no i w końcu jest! Dzisiaj w południe po powrocie z pracy znalazłem kupę, ufff, kamień z serca. Skończyło się na strachu. Szczerze mówiąc, nie uśmiechało mi się dzwonić do weterynarza, bo po zabiegu malucha cały czas próbował mi wcisnąć karmę Pro Plan... W każdym razie dzięki wielkie za odpowiedzi i miłego wieczoru 👋
    Przetłumaczony francuski
    Mamiecat
    Mamiecat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

I jak tam? Jakieś wieści?

Rozumiem Twój niepokój... człowiek tak szybko zaczyna się martwić o te nasze futrzaki!

Jeśli do dzisiaj rana nie było jeszcze kupki, możesz przedzwonić do weterynarza – to w końcu normalna część opieki po zabiegu.

Daj nam znać, co u Was słychać, dzięki!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Okej, to mnie uspokoiło. Tak, na razie je, nie wymiotuje i korzysta z kuwety, ale tylko na siku. Będę na to zwracać uwagę, jak tylko pójdzie zrobić coś więcej...
    Przetłumaczony francuski
    R
    Ragnar Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, jeśli nie wchodzi do kuwety bez potrzeby, to na razie nie widzę w tym nic niepokojącego. Był na czczo, wymiotował u weterynarza, a po powrocie z kastracji nic nie jadł. Trzeba dać mu trochę czasu, żeby wszystko w organizmie wróciło do normy.

Myślę, że może Pan/Pani jeszcze spokojnie poczekać, chyba że oczywiście zacznie bezskutecznie próbować się załatwić, będzie wymiotował, przestanie jeść itp.

Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post