Plaga pcheł w moim garażu

K
Kate22357 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór,

Na wstępie chciałbym przeprosić, jeśli pomyliłem działy, ale mam naprawdę WIELKI problem.

Dzisiaj po południu zszedłem do garażu, żeby odnieść tam ubrania, i nagle patrzę, a na moich skarpetkach jest cała masa pcheł.

Czy znacie jakieś skuteczne produkty, sposoby lub środki owadobójcze, które pomogą mi się ich szybko pozbyć i będą bezpieczne dla mojego kota? Proszę o pomoc!

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

5 odpowiedzi
Sortuj według:
  • B
    Bibiche4 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzięki za Wasze rady.

W takim razie spróbuję użyć tej bomby dymnej.

To jest po prostu prawdziwy koszmar.

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś

Dzień dobry,

Powinna Pani/powinien Pan użyć bomby zamgławiającej. Proszę pamiętać, żeby umieścić ją na środku pomieszczenia oraz otworzyć drzwiczki szafek i mebli, aby preparat dotarł do wszystkich części garażu. Podczas jego działania nie wolno przebywać wewnątrz. Jeśli ma Pani/Pan zwierzęta, proszę je koniecznie zabezpieczyć przeciwko pchłom.

Mathilde

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Nie wiem, czy Kate sobie z tym poradziła, ale wiem, że jaja pcheł mogą się wykluć nawet kilka miesięcy (a nawet lat) po złożeniu. Potrafią czekać na odpowiednie warunki, żeby się „obudzić” (temperaturę i wibracje świadczące o obecności zwierzaka... lub człowieka).
    Przetłumaczony francuski
    B
    Bibiche4 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry

Zmagam się z tym samym problemem od sierpnia. Dwa razy używałam aerozolu, ale zadziałało tylko doraźnie... Przez 4 miesiące nie korzystaliśmy z garażu. Zima chyba je trochę uspokoiła i mam nadzieję, że skoro przez ten czas nic tam nie wchodziło, to nie miały na kim żerować i po prostu wyginęły!

Przekonamy się przy pierwszych ciepłych dniach.

A Państwu udało się z tego wyjść?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Zastosuj „bombę” (zamgławiacz). Tiquanis habitat lub coś w tym stylu, kupisz to u weterynarza. Jest bezpieczna (oczywiście po zapoznaniu się z instrukcją) i działa naprawdę radykalnie.

Przetłumaczony francuski
  • 5 komentarzy na temat 5

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post