Podwójne kły u mojej kotki

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim!

Właśnie zauważyłam, że moja 5-miesięczna kotka ma podwójne kły. Czytałam trochę na ten temat w sieci i opinie są różne. Oczywiście zamierzam skontaktować się z weterynarzem, ale czy ktoś z Was już się z czymś takim spotkał?

Dzięki wielkie za odpowiedzi!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

10 odpowiedzi
Sortuj według:
  • L
    Lola34500 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Mam rocznego kota, który wciąż ma podwójne kły, czy to normalne??

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

W takim razie będę to obserwować, dzięki za wasze odpowiedzi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Uśmiech Niezapominajki :))

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wybacz, jeśli jestem trochę zbyt drobiazgowa, Euqinorev... Ale teraz to już naprawdę muszę pilnować ortografii, bo czuję, że będziesz mnie bacznie obserwować! ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzięki Margaux, powinienem był napisać o „polidentosylii” (??) ;))
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Tak, to stały ząb już rośnie, a kielek jeszcze nie wypadł. Ale Euqi, masz rację!! Sparrow ma 6 stałych kłów. Ma 4 normalne kły, a na dole dwa małe czubki przed nimi. Weterynarz to obejrzał i to faktycznie nowe kły, które wyrosły. Dopóki mu to nie przeszkadza, to zostawiamy, a jeśli zacznie sprawiać mu to dyskomfort, to będziemy operować.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To były tylko żarty Myosotis, ale dzięki za lekcję...
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Mój pies też miał dwa zęby w tym samym miejscu, bo mleczak ociągał się z wypadnięciem, podczas gdy stały ząb już zaczął rosnąć. Powinieneś zauważyć różnicę w kolorze między nimi, bo taki mleczak nie jest już ukrwiony. Jeśli jednak nie wypadnie sam w ciągu kilku dni, idź do weterynarza – on go wyrwie, bo może on przeszkadzać w prawidłowym wzroście stałego zęba. Euqinorev, poly = wiele, a dactyl = palce.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    A może to coś jak polidaktylia, taka „kłidaktylia”? Tak tylko zgaduję, ale mój Gatsby ma właśnie oba górne kły wystające na wargę przy zamkniętym pyszczku i nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałam (uwielbiam to, jest przesłodkie, to taki mój mały wampirek ;)) )
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Może po prostu wypadają jej mleczaki i stały ząb zaczął już wychodzić. Jeśli się nie mylę, kły wypadają jako ostatnie.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 10

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post