Potrzebuję pomocy: jak zabrać martwego kotka mojej kotce?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, słuchajcie, tydzień temu Maya urodziła cztery maluchy. Trzy urodziły się martwe, a czwarty przeżył do wczorajszego wieczora i też odszedł. Problem w tym, że ona nosi go za mną wszędzie, gdzie tylko pójdę, kładzie się obok i cały czas go liże, przy tym tak płacząc... Przecież w końcu będę musiała jej go zabrać, ale jak to zrobić? Ona tak strasznie rozpacza i nie przestaje go lizać, teraz znowu go położyła w swoim legowisku tuż obok mnie. Tak strasznie mi jej szkoda... I co z jej mlekiem? Co się teraz stanie? Nie mam pojęcia, co robić, jeśli ktoś może mi pomóc, to bardzo proszę – serce mi pęka, jak na nią patrzę!

Z góry dziękuję

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Dzięki!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Strasznie mi przykro to słyszeć. Tak mi żal Twojej kotki... Zadzwoń do weterynarza, żeby upewnić się, jak najlepiej z nią teraz postępować. Na pewno będzie potrzebowała teraz od Ciebie mnóstwo wsparcia. Powodzenia i naprawdę współczuję, że musisz przez to wszystko przechodzić.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Jesteś pewien, że nie ma żadnego weterynarza, który mógłby Cię przyjąć jutro?

Tego triku z korkiem nie znam.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To straszne.

Na zdjęciu nie wygląda to dobrze, musisz szybko pokazać ją weterynarzowi.

Jedna z moich kotek urodziła martwe kocięta, od razu je zabrałam, a ona szukała ich potem przez kilka dni i płakała.

Musiałam bardzo o nią dbać.

Dużo siły dla tej kici

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim! Mój weterynarz jest akurat na urlopie, więc próbowałam zapisać się do kogoś innego, ale termin mam dopiero na przyszły tydzień. W międzyczasie koleżanka podpowiedziała mi, żeby założyć suni obrożę z korków od wina, co ma rzekomo zapobiec laktacji. Jej mama robiła tak przy każdym miocie (które wtedy, cóż... uśmiercała, takie to były czasy), ale czy wy w ogóle słyszeliście o takim sposobie? Mimo wszystko założyłam jej to tymczasowo, czekając na wizytę u weterynarza. Buziaki dla wszystkich i jeszcze raz dziękuję za wasze wsparcie!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Maya bardzo to przeżywa, to normalne. Zabierz jej tego kotka i pochowaj go gdzieś z dala od niej. Będzie potrzebowała około 4-5 dni, żeby o tym zapomnieć. Jeśli miejsca, z którymi maluch miał kontakt (nawet po śmierci), zostaną dobrze wymyte i zdezynfekowane, to usunie jego zapach. Trzymaj się ciepło, dużo siły!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór Virginie,

Strasznie mi przykro z powodu tej okropnej i smutnej historii... Biedna Maya, serce mi pęka na samą myśl o niej... Tak, dawaj jej tyle czułości, ile tylko możesz, biedactwo, to musi być dla niej bardzo trudne.

Nie chcę Ci niczego narzucać, ale na Twoim miejscu poszłabym szybko do weterynarza, choćby po to, żeby sprawdzić kwestię mleka i czy z jej zdrowiem wszystko jest okej po tym porodzie...

Tak, najlepiej będzie ją wysterylizować, to pozwoli uniknąć takich smutnych historii...

Trzymaj się ciepło, Virginie...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Też tak myślę, lylerose, bo ona mnie nie odstępuje na krok. Staram się teraz jak mogę przy całej mojej gromadce, ale najwięcej czasu poświęcam teraz Mayi, bo ona naprawdę bardzo tego potrzebuje. Nigdy wcześniej nie była taką przylepą, więc to jasny sygnał, że faktycznie mnie potrzebuje. Miłego wieczoru!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

biedne kociaki i biedna kicia też :( to straszne. Myślę, że siedzi tak na tobie, bo szuka otuchy i pocieszenia po stracie swoich maluszków.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Bardzo dziękuję, tak, faktycznie zamierzam ją wysterylizować. I nie, @jocya, w ogóle nie mam Mai za złe tego, co zrobiła, ale dziwnie było to widzieć. Teraz cały czas się mnie trzyma, nie odstępuje mnie na krok, więc staram się ją uspokoić i ciągle ją przytulam – tak mi jej szkoda. Dzięki wielkie za wasze wsparcie i miłego wieczoru!
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post