Potrzebuję pomocy: jak zabrać martwego kotka mojej kotce?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Jesteś pewien, że nie ma żadnego weterynarza, który mógłby Cię przyjąć jutro?
Tego triku z korkiem nie znam.
To straszne.
Na zdjęciu nie wygląda to dobrze, musisz szybko pokazać ją weterynarzowi.
Jedna z moich kotek urodziła martwe kocięta, od razu je zabrałam, a ona szukała ich potem przez kilka dni i płakała.
Musiałam bardzo o nią dbać.
Dużo siły dla tej kici
Maya bardzo to przeżywa, to normalne. Zabierz jej tego kotka i pochowaj go gdzieś z dala od niej. Będzie potrzebowała około 4-5 dni, żeby o tym zapomnieć. Jeśli miejsca, z którymi maluch miał kontakt (nawet po śmierci), zostaną dobrze wymyte i zdezynfekowane, to usunie jego zapach. Trzymaj się ciepło, dużo siły!
Dobry wieczór Virginie,
Strasznie mi przykro z powodu tej okropnej i smutnej historii... Biedna Maya, serce mi pęka na samą myśl o niej... Tak, dawaj jej tyle czułości, ile tylko możesz, biedactwo, to musi być dla niej bardzo trudne.
Nie chcę Ci niczego narzucać, ale na Twoim miejscu poszłabym szybko do weterynarza, choćby po to, żeby sprawdzić kwestię mleka i czy z jej zdrowiem wszystko jest okej po tym porodzie...
Tak, najlepiej będzie ją wysterylizować, to pozwoli uniknąć takich smutnych historii...
Trzymaj się ciepło, Virginie...
biedne kociaki i biedna kicia też :( to straszne. Myślę, że siedzi tak na tobie, bo szuka otuchy i pocieszenia po stracie swoich maluszków.