Potrzebuję pomocy: jak zabrać martwego kotka mojej kotce?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć, słuchajcie, tydzień temu Maya urodziła cztery maluchy. Trzy urodziły się martwe, a czwarty przeżył do wczorajszego wieczora i też odszedł. Problem w tym, że ona nosi go za mną wszędzie, gdzie tylko pójdę, kładzie się obok i cały czas go liże, przy tym tak płacząc... Przecież w końcu będę musiała jej go zabrać, ale jak to zrobić? Ona tak strasznie rozpacza i nie przestaje go lizać, teraz znowu go położyła w swoim legowisku tuż obok mnie. Tak strasznie mi jej szkoda... I co z jej mlekiem? Co się teraz stanie? Nie mam pojęcia, co robić, jeśli ktoś może mi pomóc, to bardzo proszę – serce mi pęka, jak na nią patrzę!

Z góry dziękuję

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

21 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Tak, najlepiej szybko ją wysterylizuj ;)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ta kicia musi być bardzo nieszczęśliwa z powodu swoich maluchów, więc daj jej teraz mnóstwo miłości i czułości. Pomóż jej też z tym pokarmem, żeby nie doszło do zastojów, bo inaczej zachoruje i będzie cierpieć. No i koniecznie ją wysterylizuj – dzięki temu będzie o wiele szczęśliwsza.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Ojej, to straszne! Ale tak jak mówi Euqinorev, to po prostu jego instynkt... =(
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Bardzo mi przykro z powodu tych wszystkich trudnych przejść.

W każdym razie, wysterylizuj jak najszybciej swoją kotkę.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to dla nas straszne, że zjadła swoje maleństwo, ale to po prostu instynkt. W naturze dzikie koty robią tak systematycznie, żeby chronić resztę miotu. Tutaj niestety nie było innych młodych, ale instynkt to instynkt... Nie miej jej tego za złe, zrobiła tylko to, co musiała.

Teraz tak: koniecznie weterynarz, żeby zająć się kwestią mleka, no i sterylizacja.

Trzymaj się!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Właściwie to te koty mają właścicieli, którzy je porzucają, więc one należą do nich. Nie sądzę, żebym miał prawo sterylizować koty, które nie są moje.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

JOCYA już wszystko napisała, no i sterylizacja –

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

O tak, to straszne, koniecznie idź do weterynarza, żeby pomógł zatrzymać laktację, a potem ją wysterylizuj

żeby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    O rany, to naprawdę wygląda okropnie! Jeśli chodzi o maluszka, wyszłam dosłownie na 15 minut po chleb, a w tym czasie Maya zjadła swoje młode... To jest potworne, w ogóle to do mnie nie dociera!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Ojej... to takie smutne :'(

Zapytaj o radę weterynarza...

Kiedyś u znajomych byli tacy właściciele, którzy porzucili swoją kotkę i było widać, że ma bardzo powiększone sutki.

Spytaliśmy ich, co się stało, a oni powiedzieli, że urodziła 4 maluchy i wszystkie zdechły przy porodzie. Nie miała nawet okazji ich nakarmić, więc w środku zostało jeszcze mleko... oto zdjęcie, niezbyt wyraźne, no ale jest.

Przetłumaczony francuski
  • 20 komentarzy na temat 21

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post