Potrzebuję pomocy... mój kot prawie nic nie je.
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dużo kotów wylizuje tylko sos, a przynajmniej moje tak robią, mimo że nie mają żadnych problemów z zębami. Dlatego zrezygnowałam z saszetek w sosie na rzecz musów Gourmet Gold, które są bardzo apetyczne. Miałam kiedyś kotkę, która kompletnie straciła apetyt i odzyskała go właśnie dzięki tym musom oraz Nutri-plus gel.
Tak, można go kupić bez recepty, jest dostępny w internecie, a nawet na zamówienie w aptece. Polecam zawsze mieć go pod ręką, bo dobrze się przechowuje nawet po otwarciu i nadaje się też dla kociąt.
To, co nasuwa mi myśl o problemach z zębami, to fakt, że on „wylizuje” sos, ale nie rusza kawałków... no ale jeśli weterynarz nic nie zauważył, to musi być coś innego...
Z innej beczki, moje koty nie mają już problemów z brakiem apetytu przy katarze kocim, ale czy ten żel Nutri-plus może pomóc w takiej sytuacji? Żaden weterynarz mi go nie sugerował. Czy można go dostać bez recepty? Nie po to, żeby unikać konsultacji, po prostu teraz żaden z moich zwierzaków nie ma tego problemu... ale na wszelki wypadek wolałabym mieć go pod ręką.
To wygląda tak:
https://www.direct-vet.fr/chiens/nutri-plus-gel-virbac.html
Dla kota porcja wielkości orzecha laskowego to około 1,5 do 2 cm rano i wieczorem. To świetnie stawia zwierzaki na nogi. Zawsze mam go w domu, bo sama mam starsze koty i już niejednego udało mi się uratować dzięki temu preparatowi.
Dzięki za wasze odpowiedzi. Kupię ten żel... świetny pomysł... weterynarz nic nie zauważył przy zębach.
Moje koty bardzo to lubią, ale z drugiej strony uważam, że cena jest dość wysoka w stosunku do ilości. Tak sobie jednak myślę, że dla osób, które mają problem z kocim katarem u pupila i kotem, który nie chce jeść, te zupki pachną intensywniej niż większość standardowych karm.
Wracając do tematu – jeśli Twój kot je te zupki, to mimo że producenci mogliby dawać ich nieco więcej, lepiej, żeby jadł mało niż wcale.
A czy sprawdzaliście mu też zęby? Może tutaj leży problem?
Czy załatwia się normalnie, nawet jeśli mało je?
7 komentarzy na temat 7
- Jak skutecznie przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej
- 4 opakowania po 12 saszetek karmy Renal ROYAL CANIN