Prawe oko mojej kotki zrobiło się całe czarne – co robić?

J
Jcod Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Piszę do Was, bo od piątku prawe oko mojej kotki stało się zupełnie czarne z lekkim białym odblaskiem. To 13-letnia kotka, która do tej pory nigdy nie miała żadnych problemów ze zdrowiem! Co więcej, jej zachowanie w ogóle się nie zmieniło – wcale nie próbuje się chować i ma bardzo dobry apetyt. Mamy umówioną wizytę u weterynarza jutro wieczorem, ale przyznam szczerze, że strasznie się martwię (boję się ewentualnego guza lub nowotworu). Postanowiłam więc napisać tutaj i sprawdzić, czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji ze swoim kotem...

Załączam zdjęcie jej oka, zazwyczaj ma śliczne zielone oczy!

Dzięki wszystkim, którzy poświęcą chwilę, żeby to przeczytać i mi odpowiedzieć!

Prawe oko mojej kotki zrobiło się całe czarne – co robić?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • V
    Vava49 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, u mojego kota właśnie pojawiło się to samo, a wizytę u weterynarza mamy dopiero za tydzień.

Czy może mi Pan/Pani powiedzieć, co wykazała wizyta u Państwa kota?

Dziękuję

Przetłumaczony francuski
    EloEil
    Eloeil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry,

Mam pytanie – czy zdarza się Państwu podawać mu Credelio?

Przetłumaczony francuski
    ProvetoJuniorConseil
    Provetojuniorconseil Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Potwierdzony ekspert
    Zgłoś
    Dzień dobry, Bardzo dobrze, że umówił się Pan / umówiła się Pani na wizytę u weterynarza. Z wiekiem może rozwinąć się wiele chorób oczu: zapalenie błony naczyniowej, zwichnięcie soczewki, odklejenie siatkówki... z obecnością przyczyny pierwotnej, takiej jak nadciśnienie tętnicze lub nowotwór, bądź też bez niej. Miłego dnia. Caroline
    Przetłumaczony francuski
    Blue_Cat
    Blue_cat Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dzień dobry, konieczna jest szybka wizyta u weterynarza. Oczy są bardzo delikatne. Możliwe, że pękły naczynka, przez co oko pod soczewką zrobiło się czarne od krwi. To, że kot zachowuje się normalnie, jest uspokajające, ale nie zwlekaj zbyt długo z konsultacją. Nieleczona choroba oczu może sprawić, że kot straci oko.

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post