Różowa/biała kulka u kota - pomocy
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Owłosiony sutek, powiadasz? 😏 Czy wokół sutków nie powinno być przypadkiem mniej sierści? A tak w ogóle, to nie wiedziałem, że koty mogą mieć brodawki.
Dzień dobry,
Co macie na myśli, pisząc „z boku”? Bo dla mnie to wygląda do złudzenia jak sutek. Samce też je mają. Nie ciągnijcie za to. Dajcie im żyć!
Dzień dobry,
Guzki pod skórą u kota mogą mieć różne przyczyny: ropień, guz (często łagodny, zwany tłuszczakiem), cysta, reakcja po zastrzyku lub brodawka.
W tej sytuacji konieczna będzie wizyta u weterynarza, aby postawił on pewną diagnozę co do pochodzenia tej zmiany.
Tymczasem można ewentualnie brać pod uwagę brodawkę. Są to tak zwane brodawczaki. Brodawczaki to najczęściej nowotwory łagodne. Brodawki u kota pojawiają się w formie małych guzków o różnej wielkości i kształcie.
Możliwe, że konieczne będzie podjęcie leczenia (farmakologicznego lub chirurgicznego).
Mam nadzieję, że mogłem Państwu pomóc,
Miłego dnia,
Paul
6 komentarzy na temat 6