Skutki uboczne po Drontalu
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Dzięki za tę odpowiedź i Twoje podsumowanie.
Myślę, że co do zasady, należy unikać leczenia na własną rękę.
Pchły i robaki jelitowe naprawdę bardzo rzadko bywają niebezpieczne (choć oczywiście to się zdarza). Nigdy nie widziałem wątku pt. „mój kot jest chory przez pchły”, za to często widzę tematy typu „mój kot źle się czuje po podanym leku”.
Mam wieści o moim kocie dla osób, które zmagają się z podobnym problemem: już nie wymiotuje, zaczął jeść małe porcje i powoli odzyskuje siły. Mamy 4 dni po podaniu Drontalu! Na pewno więcej mu go nie dam i poradzę się mojego weterynarza.
Dzień dobry,
Faktycznie wymioty, osłabienie oraz biegunka to rzadkie, ale możliwe skutki uboczne po podaniu preparatu Drontal. W takiej sytuacji objawy mogą ustąpić same, ale jeśli ogólny stan Twojego kota nadal będzie zły, radzę skonsultować się z weterynarzem i nie podawać mu więcej środków odrobaczających na bazie piperazyny, takich jak Drontal.
Dziwi mnie tylko fakt, że Twój kot nie zareagował tak za pierwszym razem, gdy dostał ten lek. Czy na pewno podana dawka była prawidłowa?
Możliwe też, że kot polizał Frontline, jeśli preparat nie został precyzyjnie nałożony między łopatkami. W takim przypadku częściej jednak obserwuje się przejściowe objawy neurologiczne towarzyszące wymiotom.
Mam nadzieję, że pomogłam,
Cyanne - studentka weterynarii
5 komentarzy na temat 5
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665