SOS - Właśnie znaleźliśmy martwego kota w ogrodzie!

Dreambird8
Dreambird8 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Jestem sama w domu, wyprowadziłam moją suczkę za potrzebą i nagle natknęłam się na martwego kota... Godzinę wcześniej wychodziłam z drugim psem i jeszcze go tam nie było! Latają nad nim muchy, to jest straszne. Nie rozumiem, jak on się tu znalazł. Brama jest otwarta, więc albo sam przyszedł tu dokonać żywota, albo ktoś go po prostu podrzucił...? Mieszkamy blisko drogi, więc może to ktoś, kto nie wiedział, co zrobić z ciałkiem?

Czekam na powrót rodziców, czuję się taka bezradna i kompletnie nie wiem, co robić!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Dreambird8
    Dreambird8 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Udało nam się odnaleźć właścicieli, mieszkają u nas w okolicy. Kotek już do nich wrócił... Ta pani aż się popłakała :( Bardzo smutna historia...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, Jeśli został potrącony, to całkiem możliwe, że pod wpływem adrenaliny zdołał dojść aż do Was, zanim padł. To może być też zatrucie. Trzeba zabrać kota do weterynarza, żeby sprawdzić, czy jest oznakowany (ma czip) i wypełnić formularz zgłoszenia znalezienia martwego zwierzęcia na drodze publicznej (lepiej nie mówcie, że był w ogrodzie, tylko raczej na drodze albo przed domem). Możecie zapytać, czy weterynarz jest w stanie określić przyczynę śmierci – warto to wiedzieć na wypadek, gdyby w okolicy grasował jakiś truciciel. Możecie go włożyć do worka na śmieci i trzymać w zamrażarce do czasu, aż go zawieziecie. Nie brzmi to najlepiej, ale to zawsze lepsze niż pozostawienie go, by zaczął się rozkładać w temperaturze pokojowej.
    Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post