Spasfon dla kota – prawdziwa katorga!

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Muszę podawać mojemu kotu Spasfon (wersję weterynaryjną) i to jest po prostu jakaś droga przez mękę!

Tabletka jest mała, ale najwyraźniej strasznie gorzka. Próbowałam już wszystkiego: rozgniatania w jedzeniu, podawania w specjalnej paście do leków, w maśle, serze czy rybie (teraz jak tylko widzi te rzeczy, to ma odruchy wymiotne). Próbowałam też wkładać tabletkę bezpośrednio do pyszczka, ale potem przez godzinę pluła i strasznie się śliniła.

Jestem już zdesperowana! Z jednej strony wiem, że to dla jej dobra i chcę być wytrwała, ale z drugiej nie chcę, żeby straciła do mnie zaufanie i przestała w ogóle jeść ze strachu, że w środku znowu coś się ukrywa...

Macie jakieś rady albo sugestie?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

22 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Ale ta gorycz będzie teraz dziesięć razy gorsza, to będzie jakiś koszmar, nie?

Na sam zapach leku ona już pluje, ślini się i ma odruchy wymiotne...

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzień dobry,

Najlepiej rozpuść lek w niewielkiej ilości wody. Będziesz potrzebować strzykawki, żeby podać mu go prosto do pyszczka.

Dobrze jest robić to w dwie osoby (zależnie od kota).

Przetłumaczony francuski
  • 22 komentarzy na temat 22

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post