Spuchnięty policzek u kota

Plume 033
Plume 033 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór. Wczoraj zauważyłem, że mój kot ma małą rankę po lewej stronie lewego oka. Pomyślałem, że to pewnie tylko zadrapanie po jakiejś bójce, ale kiedy wróciłem dzisiaj wieczorem, jego lewy policzek był spuchnięty. Powiedziałem o tym rodzicom, ale oni nic nie zauważyli. Kilka godzin później policzek spuchł jeszcze bardziej. Nie boli go przy dotyku, zajrzałem mu też szybko w zęby i nic niepokojącego nie widzę. Jak myślicie, co to może być? Z góry dziękuję za pomoc.

Spuchnięty policzek u kota

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Lewa strona na zdjęciu, czyli jego prawa strona.

To nieważne, i tak widać gołym okiem, że jest problem.

Z kolei takie mylenie stron może ci płatać figle na co dzień, mam nadzieję, że nie planujesz kariery chirurga ;-)

Przetłumaczony francuski
    Plume 033
    Plume 033 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

dziękuję za odpowiedź. To jednak lewa strona jest opuchnięta, tam gdzie oko jest bardziej przymknięte. Może na zdjęciu widać to u Ciebie odwrotnie.

Przetłumaczony francuski
    D
    Del2244 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Dobry wieczór,

Taka opuchlizna to oznaka stanu zapalnego lub infekcji, tylko weterynarz będzie w stanie to ocenić. Może to szybko zejść, ale jeśli do jutra nie będzie poprawy albo spuchnie jeszcze bardziej, lepiej skonsultować się z lekarzem.

PS: Chyba że zdjęcie jest odwrócone, to problem dotyczy jego prawej strony, zgadza się? ;-)

Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post