Szwy u kotki po sterylizacji

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim,

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Sofi771
    Sofi771 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Przyznam szczerze, że trochę mnie to niepokoi (może niepotrzebnie), żeby pozwalać kotce samej wyciągać szwy – bałabym się, że zrobi sobie przy tym krzywdę :/
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Hmm...

Jeśli to szwy rozpuszczalne, to nie ma żadnego problemu, ale przy tych nierozpuszczalnych mam już pewne wątpliwości....

Z drugiej strony, jeśli wszystko już się zagoiło, to może nic się nie stanie, jak sama je sobie wyciągnie. Ja osobiście bym jej na to nie pozwalała, bo strach, że zrobi sobie tam niezłą masakrę............

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dzięki za odpowiedź!

Nie, raczej nie, bo i tak miały być zdejmowane w przyszły poniedziałek. Zadzwoniłam do innego weterynarza i powiedzieli mi, że nie ma problemu, jeśli sama wyciągnęła sobie te szwy, ale tak sobie myślę, że może tamta lekarka założyła, że są rozpuszczalne... (nie doprecyzowałam tego). No nic, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Jeszcze raz dzięki!

Przetłumaczony francuski
    Sofi771
    Sofi771 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

A to nie są szwy rozpuszczalne?

Szczerze mówiąc, nigdy o czymś takim nie słyszałam, a sterylizuję kotkę średnio raz na kwartał (ale to są szwy rozpuszczalne, więc wiadomo)...

Co do tego zgrubienia, to faktycznie pewnie nic takiego, ale mimo wszystko zadzwoń do innego weterynarza, żeby poznać drugą opinię!

Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post