Ultra-levure i Smecta?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Biegunka u naszych mruczków to często objaw stresu i reakcja emocjonalna. Po adopcji całkiem często zdarza się, że kotek zmaga się z wrażliwym układem pokarmowym. Dodawaj po trzy krople „Kropli Bacha” (Rescue Remedy) lub goryczki (homeopatia) do jego miski z wodą. Pamiętaj, żeby codziennie wymieniać ją na świeżą (stosuj to przez 15 dni do miesiąca). Okazuj mu dużo czułości, żeby zdobyć jego zaufanie – szczęśliwy kot to zdrowy kot. I nie zapominaj, że sesja u osteopaty może być bardzo skuteczna w radzeniu sobie z problemami jelitowymi.
Tak, to prawda, że minął dopiero tydzień, ale po prostu się martwię i dlatego robię się taka niecierpliwa.
Spróbuję sypnąć mu odrobinę więcej karmy Orijen, żeby sprawdzić, czy to przypadkiem nie Purina One wywołuje u niego biegunkę.
Dzięki wielkie.
No i nie udało mi się znaleźć Fortiflory :-/
W każdym razie, byłem u mojego weterynarza i powiedział mi, że to pewnie przez różnicę w jakości między obiema karmami (oczywiście znowu próbował mi wcisnąć swojego Hill'sa). Tak czy siak, będę kontynuować przechodzenie na nową karmę. Byłem też w sklepie zoologicznym i tamtejsza doradczyni powiedziała mi, że przy produktach typu Orijen zazwyczaj nie powinno być biegunki, więc ona też radziła mi dalej robić tę zmianę ^^
Dzięki wielkie Sevv za Twoje rady, mam tylko jedno małe pytanko: które karmy z Orijena są najlepsze, te rybne czy z kurczakiem?
Dzięki wszystkim!!
Czyli to faktycznie można dostać w aptece? Są jakieś różne rodzaje? Na przykład takie na 1 kg?