Ultra-levure i Smecta?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Hej wszystkim ponownie!!!

No więc tak: czytałam na różnych stronach i forach, że można podawać Ultra-levure (u nas najczęściej spotykany jako Enterol) kociakowi, który ma luźne stolce. Bardzo chciałabym się dowiedzieć, czy faktycznie mogę to zrobić, czy lepiej nie?

Mam mieszane uczucia... Z jednej strony jestem na tak, bo to produkt naturalny i bezpieczny. Z drugiej strony mam wątpliwości, bo to przecież lek przeznaczony dla ludzi...

Słyszałam też, że można dawać Smectę... W końcu to naturalny preparat i jest bezpieczny nawet dla niemowląt... Niektóre opinie potwierdzają skuteczność tych produktów, ale ja wciąż podchodzę do tego z pewną rezerwą.

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

31 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś
    Cześć Mymiebh, dzięki za odpowiedź, ale już po wszystkim – moja kotka nie ma już biegunki.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Biegunka u naszych mruczków to często objaw stresu i reakcja emocjonalna. Po adopcji całkiem często zdarza się, że kotek zmaga się z wrażliwym układem pokarmowym. Dodawaj po trzy krople „Kropli Bacha” (Rescue Remedy) lub goryczki (homeopatia) do jego miski z wodą. Pamiętaj, żeby codziennie wymieniać ją na świeżą (stosuj to przez 15 dni do miesiąca). Okazuj mu dużo czułości, żeby zdobyć jego zaufanie – szczęśliwy kot to zdrowy kot. I nie zapominaj, że sesja u osteopaty może być bardzo skuteczna w radzeniu sobie z problemami jelitowymi.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, to prawda, że minął dopiero tydzień, ale po prostu się martwię i dlatego robię się taka niecierpliwa.

Spróbuję sypnąć mu odrobinę więcej karmy Orijen, żeby sprawdzić, czy to przypadkiem nie Purina One wywołuje u niego biegunkę.

Dzięki wielkie.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Cześć wszystkim jeszcze raz, Mam do Was jeszcze jedno pytanie – czy znacie jakieś inne karmy dobrej jakości, które zadbałyby o układ pokarmowy moich kotek? Mają one bardzo wrażliwe brzuszki. Wydaje mi się, że Orijen to świetna marka, może nawet najlepsza, ale patrząc na to, jak reagują moje kotki, obawiam się, że po prostu mogą jej dobrze nie trawić. No i mam teraz niezły zapas – zostałam z 13 kg Orijena!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

No i nie udało mi się znaleźć Fortiflory :-/

W każdym razie, byłem u mojego weterynarza i powiedział mi, że to pewnie przez różnicę w jakości między obiema karmami (oczywiście znowu próbował mi wcisnąć swojego Hill'sa). Tak czy siak, będę kontynuować przechodzenie na nową karmę. Byłem też w sklepie zoologicznym i tamtejsza doradczyni powiedziała mi, że przy produktach typu Orijen zazwyczaj nie powinno być biegunki, więc ona też radziła mi dalej robić tę zmianę ^^

Dzięki wielkie Sevv za Twoje rady, mam tylko jedno małe pytanko: które karmy z Orijena są najlepsze, te rybne czy z kurczakiem?

Dzięki wszystkim!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    A, rozumiem, no to sprawdzę to dzisiaj po południu, jeszcze raz dzięki!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Czyli to faktycznie można dostać w aptece? Są jakieś różne rodzaje? Na przykład takie na 1 kg?

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Jasne, jeszcze raz dzięki!!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Okej, a czy to się kupuje u weterynarza?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    To trwa już chyba z półtora tygodnia.
    Przetłumaczony francuski
  • 10 komentarzy na temat 31

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post