Ultra-levure i Smecta?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Doprecyzuję moje pytanie: czy powinnam przestać podawać mokrą karmę, biorąc pod uwagę, że one potrzebują nawodnienia?
A może dawać ją tylko w małych ilościach?
Dzięki wielkie za Wasze odpowiedzi!!
Czy muszę przestać dawać mokrą karmę?
Lol, już sobie wyobrażam minę tej farmaceutki :-) No cóż, powiedzmy, że moja kotka waży 1,5 kg
Nie wydaje mi się, żeby było kilka rodzajów. Ale na przykład u mojej suni (26 kg) podaję 2 kapsułki rano, w południe i wieczorem. Myślę, że to zależy przede wszystkim od wagi, więc w przypadku kota... Musisz dopytać weterynarza o liczbę kapsułek i ile razy dziennie, ale pewnie sama ci powie ;)
Różnica między tym a Smectą jest taka, że ona co prawda hamuje biegunkę, ale nie odbudowuje flory jelitowej, dlatego ja wolę drożdżaki (takie jak Enterol). Za opakowanie płacę około 22 zł.
A tak przy okazji, mała anegdota: moja farmaceutka zapytała mnie „dla dorosłego czy dla dziecka?”, a ja cała speszona odpowiadam: „nie, to dla mojego psa...”. Wybuchnęła śmiechem i mówi: „no nieźle, tego to jeszcze nie słyszałam!” x)
W sensie, kiedy mówię o odstawieniu mokrej karmy, to tylko do momentu, aż ich kupy wrócą do normy ^^