Wklęśnięcia po obu bokach po sterylizacji

Z
Zélie23 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dzień dobry,

Właśnie odebrałam moją kotkę po zabiegu sterylizacji.

Pani weterynarz powiedziała mi tylko, że wszystko poszło dobrze, więc zapłaciłam i wyszłam.

Wcześniej nie widziałam jej na stojąco, bo dostałam ją od razu w transporterku.

Kiedy wróciłam do domu i otworzyłam klatkę, zauważyłam, że kotka może się normalnie poruszać, ale ma po jednym wklęśnięciu z każdej strony. Opatrunek pod spodem wygląda w porządku.

Ona z natury jest chudziutka, ale te dwa dołki po bokach naprawdę mnie niepokoją.

Nie wiem, czy to coś poważnego, czy nie.

Moja mama miała już kilka kotów i mówiła mi, że nigdy jej się coś takiego nie zdarzyło, więc sama nie wiem.

Wrzucam wam zdjęcia, dajcie znać proszę, co o tym myślicie.

Dzięki

Wklęśnięcia po obu bokach po sterylizacji

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

4 odpowiedzi
Sortuj według:
  • M
    Mike64 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Tak, nie nakręcaj się na zapas....😀😀

Poczekaj do jutra, tej nocy daj jej odpocząć.... jutro zobaczysz, jak się miewa, powinna już zacząć jeść, pić i się poruszać (może trochę mniej sprawnie niż zwykle)...... postaraj się nie wypuszczać jej na zewnątrz, niech nie skacze po meblach (jeśli to możliwe) i pilnuj, żeby nie próbowała lizać rany.

Przetłumaczony francuski
    Z
    Zélie23 Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Okej, dzięki

W takim razie poczekam do jutra i zobaczymy

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś

A nawet w ogóle się nie ruszać... nie chodzi o sąsiedztwo... ups

Przetłumaczony francuski
    M
    Zgłoś
    Twoja panienka faktycznie robi spore wrażenie, ale myślę, że to dlatego, że jest po prostu bardzo drobna, a wręcz chudziutka. Przez to, że do narkozy musiała być na czczo, jej jelita są teraz puste... moim zdaniem to właśnie stąd bierze się to wrażenie „zapadniętych” boków. Po takim zabiegu może być zdezorientowana, mieć chwiejny krok, a nawet nie chcieć się za bardzo ruszać ani nic jeść. Daj jej pić i pozwól jej spokojnie odpocząć – jutro powinna poczuć się już znacznie lepiej i jej zachowanie wróci do normy.
    Przetłumaczony francuski
  • 4 komentarzy na temat 4

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post