Wzdęty brzuch, a kot strasznie chudy

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Dobry wieczór, dokarmiam porzuconego kota. Przychodzi do mnie codziennie na jedzonko i swoje mleczko. Niestety od paru dni zauważyłam, że strasznie schudł, a jego brzuch zrobił się ogromny. Na początku myślałam, że to kotka, ale nie – to na pewno kocur. Niestety nie daje się złapać, żeby móc go zabrać do weterynarza. Nie mam pojęcia, co robić, a bardzo się o niego martwię. To mój kochany rudzielec, choć od lat błąka się po dworze. Proszę, odpowiedzcie mi, co robić.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

1 odpowiedź
Sortuj według:
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Wydaje mi się, że wiem, co mu dolega: to zakaźne zapalenie otrzewnej u kotów (FIP). Jeśli Twój kot jest odwodniony, chudy, a mimo to ma duży, pękaty brzuch, to najprawdopodobniej właśnie to.

Musisz jak najszybciej zabrać go do weterynarza, bez względu na wszystko, bo ta choroba może być śmiertelna.

Przetłumaczony francuski
  • 1 komentarz na temat 1

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post