Z moją kotką jest bardzo źle...

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Moja mała Louna czuje się fatalnie...

Jakieś dziesięć dni temu byłam u weterynarza, bo Louna w ogóle nie chciała jeść, chowała się i nawet się mnie bała.

Z moją kotką jest bardzo źle...

Nacudowałam się, żeby ją tam zabrać, bo ona nienawidzi transportu... no ale mniejsza o to...

Weterynarz stwierdził zapalenie dziąseł, więc dostała Dermipred (substancja czynna: prednizolon) na 6 dni i jakiś antybiotyk, którego nazwy już nie pamiętam...

Przez pierwsze 5 dni było lepiej, a potem z dnia na dzień zaczęło się pogarszać i dzisiaj nie jestem w stanie jej nawet nakarmić...

Zadzwoniłam znowu do mojego weterynarza, który poradził mi kontynuować podawanie Dermipredu przez kolejne 5-6 dni, ale teraz już nie mam pojęcia, jak jej podać ten lek. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Czy Waszym mruczkom też się to kiedyś przytrafiło? Szukam pomocy, z góry bardzo dziękuję... :(

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

55 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Ale ze mnie gapa!!!!! Grrrr..... zupełnie zapomniałam o Muse... i bardzo ją za to przepraszam; myślałam, że Louna to Twoja kicia... Laurence! Już szukam usprawiedliwienia: robię tysiąc rzeczy naraz na kompie... ha... ha... ha!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wielkie dzięki.

(ps Louna chyba czuje się już lepiej, tak przynajmniej pisze muse33)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

To normalne, że sobie pomagamy... zwłaszcza gdy chodzi o nasze kochane czworonogi! Sama korzystałam z tych porad dla mojej kici z nowotworem; teraz jest pod opieką homeopatki u nas w mieście, która przepisała jej bardziej kompleksowe leczenie, ale potwierdziła, że to, co jej wcześniej podawałam, było dobre. Mam nadzieję, że szybko znajdziecie rozwiązanie dla Waszej małej Louny!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wielkie dzięki greenbird za info o dr. Arnaud. Właśnie zapoznałam się z jego blogiem i wrzuciłam link na moją stronę główną. Ogromne dzięki.

Laurence

http://lolodalisk.blogspot.com/

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    A może warto spróbować homeopatii lub fitoterapii? Zerknij na blog dr. Arnauda – to emerytowany weterynarz, który praktykował przez wiele lat i daje naprawdę świetne rady. Możesz mu opisać przypadek swojego zwierzaka, a on odpowie na wszystkie Twoje pytania. Powodzenia!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

dzięki za wieści o Lounie... na pewno poczuje się teraz znacznie lepiej. Wiem, że my sami nie zawsze widzimy problemy z zębami, a są one naprawdę istotne (trzeba zwracać uwagę na każdą zmianę w zachowaniu), bo infekcja może bardzo poważnie odbić się na ogólnym stanie zdrowia. Także po prostu brawo i życzę Wam dużo szczęścia z Louną.

laurence

http://lolodalisk.blogspot.com

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wymieszaj jej leki z mokrą karmą, na pewno nic nie zauważy.

Mnóstwo buziaków dla Twojej kici.

Trzymaj się!

Manon2611

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Super, same dobre wieści u Twojej małej! Przesyłam mnóstwo buziaków i uścisków dla Twojego maleństwa!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Bardzo się cieszę razem z Tobą i oczywiście Twoją kicią z tych dobrych wieści :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    No to super! To tylko dowód na to, że ten weterynarz naprawdę zna się na swojej robocie! Bardzo się cieszę, że Louna czuje się już lepiej! Jeśli spodobało Ci się nasze forum, to koniecznie wpadaj do nas częściej i zagaduj – mamy tu mnóstwo ciekawych tematów!
    Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 55

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post