Z moją kotką jest bardzo źle...

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Moja mała Louna czuje się fatalnie...

Jakieś dziesięć dni temu byłam u weterynarza, bo Louna w ogóle nie chciała jeść, chowała się i nawet się mnie bała.

Z moją kotką jest bardzo źle...

Nacudowałam się, żeby ją tam zabrać, bo ona nienawidzi transportu... no ale mniejsza o to...

Weterynarz stwierdził zapalenie dziąseł, więc dostała Dermipred (substancja czynna: prednizolon) na 6 dni i jakiś antybiotyk, którego nazwy już nie pamiętam...

Przez pierwsze 5 dni było lepiej, a potem z dnia na dzień zaczęło się pogarszać i dzisiaj nie jestem w stanie jej nawet nakarmić...

Zadzwoniłam znowu do mojego weterynarza, który poradził mi kontynuować podawanie Dermipredu przez kolejne 5-6 dni, ale teraz już nie mam pojęcia, jak jej podać ten lek. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Czy Waszym mruczkom też się to kiedyś przytrafiło? Szukam pomocy, z góry bardzo dziękuję... :(

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

55 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Zgłoś

Nie czekałabym 5 dni – to nie jest normalne, żeby zwierzak czuł się źle po leczeniu.

Najlepiej by było skonsultować się z innym weterynarzem. Nie ma co zwlekać.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie czekaj 5 dni!

Niektórzy weterynarze strasznie mnie wkurzają (i to mało powiedziane!). Ta kicia poczuła się trochę lepiej po lekach, a teraz znowu jest z nią źle. Jak ten weterynarz może w ogóle myśleć, że samo jej się poprawi?

Jeśli kot przestaje reagować na leki, to nie ma opcji, żeby nagle mu się polepszyło!

Albo wracaj do tego samego weterynarza, albo idź do jakiegoś innego, ale nie siedź bezczynnie!

To jest nagły przypadek, musisz natychmiast jechać do weterynarza!!!!!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Z całego serca mam nadzieję, że niedługo poczuje się lepiej. Koniecznie daj znać, co u niej słychać!
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Tak, właśnie tak myślałem zrobić. Chciałem najpierw spróbować podać mu lekarstwo, ale na pewno wrócę do weterynarza jeszcze w tym tygodniu...

Spróbuję podać mu to strzykawką, to świetny pomysł, dzięki wielkie!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Po pierwsze, zastanawiam się, czy weterynarz wykluczył połknięcie jakiegoś przedmiotu... bo zapalenie dziąseł swoją drogą, ale jeśli jego stan się pogarsza, to na Twoim miejscu poszłabym po drugą opinię do innego lekarza. Czasem weterynarze leczą tylko to, co najbardziej oczywiste, nie zawracając sobie głowy szukaniem głębiej... Miałam kiedyś kota, który przestał jeść po silnym stresie. Karmiłam go wtedy na siłę taką dużą, specjalną strzykawką (rozwodnioną mokrą karmą). Leki też mieszałam z jedzeniem, więc nie miał wyboru. To było straszne i czułam się z tym okropnie, ale dzięki temu kocio powoli odzyskiwał siły, aż w końcu sam zaczął jeść. Dobrym sposobem jest też posmarowanie podniebienia syropem kukurydzianym – to pobudza apetyt i daje dodatkowy zastrzyk energii. Powodzenia!
    Przetłumaczony francuski
  • 55 komentarzy na temat 55

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post