Zaginął wykastrowany kot

C
Cam76 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć wszystkim, piszę do Was, bo mój półtoraroczny, wykastrowany kocur nagle zaginął. Widziałam go ostatnio w piątek wieczorem i od tamtej pory cisza. To zupełnie nie w jego stylu – nawet jeśli sporo czasu spędza na dworze, to widujemy go po kilka razy dziennie i zawsze melduje się w porze karmienia. Bardzo się martwię, bo to już dwa dni, jak go nie ma. Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzyło, szukaliśmy go i wołaliśmy już niemal wszędzie.

Czy myślicie, że wykastrowany kocur może tak po prostu uciec?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

11 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • L
    Lyzzza Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć Cam

Oczywiście, że wykastrowany kot też może uciekać. Są po prostu koty powsinogi i takie, które są typowymi domatorami.

Twój ma jednak dopiero 18 miesięcy, a teraz jest okres godowy dla wszystkich niewykastrowanych kocurów, co też ma wpływ na atmosferę na zewnątrz.

Je suchą karmę? Szukałaś go wszędzie wieczorem i rano (w ciągu dnia koty zazwyczaj śpią), potrząsając pudełkiem z chrupkami?

Możesz szukać w promieniu do 500 metrów w linii prostej od domu.

Przejechałaś samochodem okoliczne drogi?

Rozwiesiłaś ogłoszenia? Dzwoniłaś do weterynarzy i różnych fundacji? Pytałaś sąsiadów?

Mógł go też pogonić inny kocur i może być ranny: sprawdziłaś dokładnie wszystkie zakamarki wokół siebie i u sąsiadów?

W jakiej okolicy mieszkasz? To wieś czy miasto?

Nie zniechęcaj się, sama miałam takiego uciekiniera. Raz wołałam go rano i wieczorem przez 8 dni, aż w końcu się pojawił z rannym okiem. Odszedł dopiero w wieku 18 lat.

Liza

Przetłumaczony francuski
  • 11 komentarzy na temat 11

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post