żel Mirataz

P
Pixel58 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was stosował żel Mirataz? Czy zauważyliście poprawę i czy pojawiły się jakieś skutki uboczne?

Dzięki!

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

33 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Pokaż poprzednie komentarze
  • ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Po ostrej gastryce nasza kicia zupełnie przestała jeść – to bardzo wrażliwa psychicznie kotka. Zrobiliśmy mnóstwo badań, wszystkie wyniki wyszły idealnie, więc ten słynny lek zadziałał u niej jak taki „pstryk” i nagle zaczęła jeść jak szalona, wręcz rzuca się na jedzenie. Jeśli chodzi o tę markę, o której wspomniałam, to najlepiej wybierajcie smaki z rybą albo kurczakiem. Podobno wołowina akurat z tej firmy rzadziej kotom smakuje.
    Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś
    Dobra, dzięki, no to zaczęliśmy wczoraj... mam nadzieję, że efekty pojawią się tak szybko, jak u Twojej. A z jakiego powodu ona schudła? Sprawdzę te karmy, o których wspominasz – weterynarz kazała mi próbować wszystkiego, żeby tylko chociaż trochę zjadł.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    U mojej efekt był natychmiastowy i odkąd od tygodnia jest na tym leczeniu, wcina aż miło. Dopiero od wczoraj widzę, że faktycznie zaczyna „nabierać ciałka”, bo wcześniej też bardzo mocno schudła. Podawaj jej jakieś smakowite mokre karmy oprócz suchej, jeśli to lubi. Tych pasztetów od weterynarza moja w ogóle nie chciała tknąć, za to spróbowałam Gourmet Gold Revelations, których reklamy widać tutaj na forum, i to był strzał w dziesiątkę. Wiem, że to nie jest najlepsza karma pod słońcem, ale przynajmniej w końcu coś je.
    Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś

Dzień dobry,

Po ilu dniach zauważyliście efekty? Zaczęliśmy wczoraj wieczorem po wizycie u weterynarza, a on schudł kolejne 250 g :/

Przetłumaczony francuski
    Mitsuqui
    Mitsuqui Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Ja też tak robiłem ze swoim poprzednim kotem 🤧
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie dotykaj głowy kota i koniecznie umyj ręce po podaniu mu żelu. Najlepiej smaruj go rano, jeśli chcesz, żeby wieczorem mógł spać z Tobą w łóżku.

Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś

Dziękuję za odpowiedź, czy kotek może mimo wszystko z Wami spać?

Czekamy na wyniki biopsji węzła chłonnego i badania w kierunku FIP. Bardzo mało je, od poniedziałku dostaje antybiotyk i kortyzon.

Przetłumaczony francuski
    U
    Ulaly Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Jeden z moich kotów jest właśnie w trakcie tej kuracji i póki co nie ma żadnych skutków ubocznych. Za to apetyt wrócił mu natychmiast i teraz je nawet więcej niż zwykle – wręcz rzuca się na jedzenie, ale to podobno normalne działanie tego leku. Po bardzo silnej „żołądkówce” mój kot zupełnie przestał jeść, zrobił się apatyczny i zaczął się izolować. Skończyło się na tym, że musiał trafić pod kroplówkę w klinice weterynaryjnej z powodu odwodnienia. Ten środek jest po prostu magiczny, odkąd go podajemy, wszystko wróciło do normy. Skutki uboczne występują bardzo rzadko, więc warto spróbować ratować kota, zamiast martwić się na zapas efektami, które pewnie i tak się nie pojawią. Trzymajcie się i nie wahajcie się podać mu tego preparatu. Tylko uważnie przestrzegajcie zaleceń przy samej aplikacji, ale to naprawdę proste do zrobienia.
    Przetłumaczony francuski
    Mitsuqui
    Mitsuqui Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

No wiem, też się stresowałem, jak widziałem te skutki uboczne (´-`)

Przetłumaczony francuski
    P
    Zgłoś

Te skutki uboczne są przerażające, mój kot jest już i tak bardzo zmęczony :/

Przetłumaczony francuski
  • 30 komentarzy na temat 33

Wyświetl więcej
  • Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post