Zmiana imienia małego kotka
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Jeśli Twój maluch jest rasowy, to musisz nadać mu imię na literę G (albo dajesz mu takie imię, jakie tylko chcesz, bez względu na literę, ale w papierach musi mieć imię na G!). Jeśli u hodowcy w ogóle nie przyzwyczaił się do imienia, bo hodowca go go nie uczył, to wcale nie będziesz musiał przy nim zostawać :)
No cóż, na G idzie całkiem nieźle, niektóre litery są po prostu trudniejsze, jeśli chodzi o wybór imion. :)
Dellys, to mnie zaciekawiło haha
Litera G wcale nie jest taka prosta do ogarnięcia, jako hodowca trzeba się wykazać sporą kreatywnością.
Remix, zazwyczaj nie daję ludziom wyboru imienia, bo gdybyś tylko wiedział, z jakimi imionami wyskakują.........
No i mam już odpowiedź z LOOF – potwierdzili to, co pisała większość z Was.
Rejestracja w LOOF będzie możliwa tylko wtedy, gdy zostanie zachowana litera przypisana do danego roku.
Przy okazji mam do Was jeszcze jedno pytanie:
Czy da się gdzieś sprawdzić księgę rejestracyjną kotów?
Tak, możesz wybrać imię razem z nim (jeśli jeszcze tego nie zrobił), ALE to musi być na literę G.
To po prostu kwestia formalna, więc w rodowodzie i tak będzie G.
Tak samo jak mój pies urodzony w 2009 roku ma imię na E.
Hodowca sam już wtedy wybrał, a ja po prostu zostawiłem to imię.
Zgadzamy się, że to hodowca ma decydujący głos w kwestii imienia, skoro to on wydaje kociaka z rodowodem. Jeśli jednak jest choć trochę wyrozumiały, to pewnie skontaktuje się ze mną, żeby zapytać, jakie imię mi się marzy dla malucha.
Ale nie w tym leży problem. Moje pytanie brzmiało po prostu: czy mogę nadać imię zaczynające się na inną literę niż ta przypisana do danego roku?
Czekam na odpowiedź od LOOF i dam wam znać, jak tylko czegoś się dowiem.