Znalazłem napis w uchu kota!

O
Ormax3006 Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Przygarnąłem kota, który nie przestawał miauczeć pod moimi drzwiami i postanowiłem go adoptować.

Problem w tym, że oprócz nacięcia na uchu (pewnie po starciu z innym zwierzakiem, bo kiciuś jest bardzo ufny i przyjacielski wobec ludzi), zauważyłem właśnie wewnątrz ucha jakiś napis (wygląda jak wypalony), a konkretnie litery „IE”.

Czy macie jakieś pomysły, co to może oznaczać?

Z góry dzięki za pomoc.

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

2 odpowiedzi
Sortuj według:
  • G
    Greylox Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś
    Dzień dobry, To nacięcie na uchu rzeczywiście najprawdopodobniej oznacza, że ten wolno żyjący kot został już wykastrowany. Tatuaż „I.E.” zazwyczaj informuje o tym, że zwierzak posiada mikroczip (identyfikację elektroniczną). Weterynarz może bezpłatnie zeskanować czipa tego kota, dzięki czemu dowiesz się więcej o fundacji lub stowarzyszeniu, które się nim do tej pory opiekowało. Pomogą Ci też skontaktować się z nimi, aby przerejestrować czipa na Twoje nazwisko, ponieważ obecnie w świetle prawa kot „należy” do osoby lub organizacji, która go zaczipowała.
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć,

Brawo za adopcję tego kota, wielkie dzięki w jego imieniu.

Kiedy fundacje wyłapują koty na kastrację, często robią im małe nacięcie na uchu. Możliwe, że to właśnie takie oznaczenie od jakiejś organizacji, żeby było wiadomo, że kot jest już wykastrowany.

Przetłumaczony francuski
  • 2 komentarzy na temat 2

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post