Zraniony nosek
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, wydaje mi się, że moja kotka ma to samo. Strasznie się martwię. Byliśmy już u weterynarza, ale on nie wie, co jej jest.
Jak to się u Was dalej potoczyło?
Dzień dobry,
U mojego kota również podejrzewa się kaliciwirusa. Czy mogłaby Pani / mógłby Pan napisać, jakie leczenie u niego zastosowano? Czy od tamtej pory wystąpił jakiś nawrót? Czy oczy też były opuchnięte?
Dziękuję za odpowiedź.
Jak się czuje Twój kot?
Wszystko zależy od tego, w jakim wieku są Wasze koty. Mój miał ranę, która wyglądała naprawdę niefajnie – przemywałem ją i dezynfekowałem, a w dniu, w którym jechaliśmy do weterynarza, zerwał sobie strup w transporterku.
Mocno krwawiło. Na miejscu weterynarz zapytał nas o jego wiek – ma półtora roku – i powiedział, że gdyby kot był starszy, to podejrzewałby nowotwór...
Dzisiaj strup znowu zaczyna się robić, kiciuś jest na antybiotyku. Zaczęło się od małego czerwonego zadrapania, potem zrobiła się z tego duża rana, wyglądająca trochę jak oparzenie, a później pojawiły się wielkie, lekko ropiejące strupy. Od tamtej pory jest już trochę lepiej. Minął tydzień, ale właśnie zauważyłem, że jego siostra ma małą czerwoną plamkę w tym samym miejscu... Boję się, że to może być zaraźliwe albo że to jakiś guz...
Dzień dobry, czy masz może jakieś wieści, jak miewa się Twój kot i czy już wyzdrowiał? Znalazłam dzisiaj moją kotkę w takim samym stanie, mimo że w ogóle nie wychodzi z domu. Zupełnie nie mam pojęcia, co mogło to spowodować ani jak ona to sobie zrobiła...
To mogło wpłynąć na jego węch :(
Hej znowu!
Nie czekaj z działaniem, aż rana albo ropa całkiem zatkają mu nozdrza. Koty mają ogromne trudności z oddychaniem przez pyszczek. Wizyta u weterynarza jest tutaj absolutnie konieczna.
Cześć,
Nie wiem, czy to tylko kwestia zdjęcia, ale mam wrażenie, podobnie jak @Kikaah, że ta rana wygląda coraz gorzej – sączy się z niej i ma ciemniejszy kolor.
Obserwuj to uważnie. W razie czego, jeśli masz taką możliwość, podejdź do weterynarza bez kota, ale ze zdjęciami. Weterynarz powie ci, czy wizyta na miejscu jest konieczna. :)
- Natychmiastowy powrót ukochanej osoby. Tel: +22990556895
- Szybki powrót uczuć w 24h. Tel: +229 91752665