Chory kot przez ptaka??

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć,

Mam 5-letnią kotkę, która zazwyczaj jest bardzo aktywna, gadatliwa i uwielbia jeść. Dziś rano upolowała ptaka i go zjadła... (w ogrodzie zostało tylko jedno skrzydło, jeśli kogoś to interesuje...).

Od tego czasu cały czas leży, zakopana w kocach. Nic nie jadła (no dobra, w końcu zjadła ptaka...) i nie wychodziła się załatwić. To zupełnie nie w jej stylu, żeby przesypiać cały dzień. Najpierw pomyślałam, że to po prostu trawienie, ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy to nie coś innego... Minęło dopiero około dziesięciu godzin, więc oczywiście na razie nie panikuję, jestem tylko ciekawa:

Wiecie może, czy istnieją jakieś choroby, którymi kot mógłby się zarazić od ptaka?

Dzięki i

RIP ptaszku...

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

3 odpowiedzi
Sortuj według:
  • ?
    Zgłoś

nawet jeśli to tylko domysły, to mi to pasuje[.]

rzeczywiście, poznanie innej opinii zawsze uspokaja

no i to też pocieszające, że nikt z was nie wyskoczył z tekstem: "O mój Boże! Na bank złapała ptasi HIV!"...

Nikt tu nie zamierza nikogo oceniać ;)

Tak jak radzicie, będę obserwować jej zachowanie dziś wieczorem i jutro rano, a jeśli będę mieć wątpliwości, pójdę do weterynarza. W każdym razie dzięki za szybkie odpowiedzi!

Nie wahaj się z wizytą u weterynarza. Ptak mógł być na coś chory albo mogła ją boleć jakaś kostka itp... lepiej pojechać na wizytę niepotrzebnie, niż czekać zbyt długo :)

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobra, dzięki wielkie za odpowiedzi. Nawet jeśli to tylko wasze domysły, to mi to pasuje. Pocieszające jest też to, że nikt z was nie wyskoczył z hasłem: „O mój Boże! Na bank złapała jakieś ptasie HIV!”...

Tak jak radzicie, będę obserwować jej zachowanie dziś wieczorem i jutro rano, a jeśli będę mieć jakiekolwiek wątpliwości, to przejdę się do weterynarza. W każdym razie, dzięki za tak szybką reakcję!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry, może to wcale nie kwestia tego, że ptak był chory, tylko Twój kot zjadł kość, która mu zaszkodziła... Albo gdzieś utknęła. Zazwyczaj koty gryzą kości, ale zdarza się, że połykają je bez dokładnego pogryzienia... Obserwuj teraz zachowanie swojego kota i pilnuj przede wszystkim, żeby pił wodę... Koniecznie idź do weterynarza. Zanaya mnie uprzedziła!
    Przetłumaczony francuski
  • 3 komentarzy na temat 3

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post