Czy mój kotek będzie miał półdługą sierść?

?
Anonimowy użytkownik Ikona przedstawiająca flagę francuski
Zgłoś

Cześć / Dzień dobry, tak jak napisałam w tytule, chciałabym się dowiedzieć, czy mój Milo, który ma dwa i pół miesiąca, będzie miał krótką czy półdługą sierść, gdy już dorośnie – o ile czyjeś wprawne oko będzie w stanie to ocenić. Adoptowałam go ze schroniska; w miocie były cztery kociaki i dwa z nich wyglądały na takie z dłuższą sierścią. Milo ma dłuższą sierść na grzbiecie i jest ona raczej taka nastroszona.

(Adoptowałam Milo, gdy miał zaledwie 2 miesiące, ponieważ został znaleziony w piwnicy, porzucony wraz z rodzeństwem, gdy mieli zaledwie kilka dni. Zdaję sobie sprawę, że idealny wiek na adopcję to zazwyczaj około 3 miesiące, jeśli kotek ma to szczęście i wychowuje się przy matce).

Z góry dziękuję wszystkim, którzy będą w stanie mi coś podpowiedzieć!

Czy mój kotek będzie miał półdługą sierść?

Przetłumaczony francuski
icon info

Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.

Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.

Ładowanie edytora

Napisz wiadomość i jeśli chcesz, prześlij zdjęcie. Prosimy o przestrzeganie zasad kulturalnej dyskusji.

Twój post będzie widoczny dla wszystkich członków międzynarodowego forum Wamiz.

8 odpowiedzi
Sortuj według:
  • Maloha
    Maloha Ikona przedstawiająca flagę francuski
    Zgłoś

Cześć, właśnie adoptowałam takiego samego kotka.... też się nad tym zastanawiam.... jak on teraz wygląda???

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Dobry wieczór. Wszystkie są przeurocze! Z tym, jak zmieni się ich futerko, to trochę loteria.

Adoptowałam kotka, który ma teraz prawie 2 lata. Z całej piątki dwoje miało dłuższą sierść: mój i jeden z jego braci. Mój zachował długie kłaczki, a jego braciszek został krótkowłosy.

Ale nieważne, czy długa, czy krótka sierść – to zawsze są kochane pieszczochy do rozpieszczania.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Dzień dobry! Dołączam do rozmowy po kilku miesiącach – jak tam sierść Twojego kota? Jak teraz wygląda?
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś
    Wielkie dzięki! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądał :)
    Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Przepiękny ten Twój psiak.

Patrząc na sierść na grzbiecie i klatce piersiowej, wydaje mi się, że będzie miał półdługą sierść. Ale to się okaże dopiero z czasem.

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Wielkie dzięki za Wasze odpowiedzi! Uwielbiam ten jego koci pyszczek, ale nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądał w przyszłości.

Sarah, Twój kot jest przepiękny!

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Potwierdzam, mój kiciuś wyglądał identycznie, jak był mały, a teraz ma półdługą sierść, tak jak widać na załączonych zdjęciach;

Bamboo w wieku 1,5 miesiąca

Dorosły Bamboo

Przetłumaczony francuski
    ?
    Zgłoś

Nie jestem jakimś wielkim ekspertem, ale powiedziałbym, że to faktycznie sierść długa lub półdługa.

Nie ma co się sugerować długością włosów na głowie, lepiej patrzeć na to, jak to wygląda na grzbiecie i po bokach.

Mam u siebie kota birmańskiego, który z racji rasy musi mieć długą sierść, a mimo to na czubku głowy ma zupełnie krótkie włoski, zupełnie inaczej niż na grzbiecie czy bokach.

Przetłumaczony francuski
  • 8 komentarzy na temat 8

• Masz pytanie? Chcesz się podzielić doświaczeniem? Utwórz post