Czy mój kotek będzie miał półdługą sierść?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Cześć, właśnie adoptowałam takiego samego kotka.... też się nad tym zastanawiam.... jak on teraz wygląda???
Dobry wieczór. Wszystkie są przeurocze! Z tym, jak zmieni się ich futerko, to trochę loteria.
Adoptowałam kotka, który ma teraz prawie 2 lata. Z całej piątki dwoje miało dłuższą sierść: mój i jeden z jego braci. Mój zachował długie kłaczki, a jego braciszek został krótkowłosy.
Ale nieważne, czy długa, czy krótka sierść – to zawsze są kochane pieszczochy do rozpieszczania.
Przepiękny ten Twój psiak.
Patrząc na sierść na grzbiecie i klatce piersiowej, wydaje mi się, że będzie miał półdługą sierść. Ale to się okaże dopiero z czasem.
Wielkie dzięki za Wasze odpowiedzi! Uwielbiam ten jego koci pyszczek, ale nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądał w przyszłości.
Sarah, Twój kot jest przepiękny!
Potwierdzam, mój kiciuś wyglądał identycznie, jak był mały, a teraz ma półdługą sierść, tak jak widać na załączonych zdjęciach;

Bamboo w wieku 1,5 miesiąca

Dorosły Bamboo
Nie jestem jakimś wielkim ekspertem, ale powiedziałbym, że to faktycznie sierść długa lub półdługa.
Nie ma co się sugerować długością włosów na głowie, lepiej patrzeć na to, jak to wygląda na grzbiecie i po bokach.
Mam u siebie kota birmańskiego, który z racji rasy musi mieć długą sierść, a mimo to na czubku głowy ma zupełnie krótkie włoski, zupełnie inaczej niż na grzbiecie czy bokach.
8 komentarzy na temat 8