Dlaczego mój kot traci sierść na nosie?
Treści na forum są czasami tłumaczone z innego języka, a posty mogą dotyczyć krajów z innymi przepisami dotyczącymi zwierząt.
Ponieważ forum jest tłumaczone automatycznie przez sztuczną inteligencję, tłumaczenia mogą zawierać błędy.
Faktycznie, jego karma jest dosyć twarda. Miski ma stalowe. Nie myję codziennie jego miski na suchą karmę, nawet gdy dosypuję nową porcję. Czy powinnam myć ją częściej? (Miskę po mokrej karmie myję za to zawsze!). Czym najlepiej dezynfekować mu ten mały nosek? Mam tylko Betadine, której już kiedyś u niego używałam. Czy to się nada?
W każdym razie dzięki wielkie za odpowiedzi!
Dzień dobry, jeśli to się dalej rozprzestrzenia, może to być podejrzenie grzybicy. To dość uciążliwe, zwłaszcza biorąc pod uwagę warunki izolacji. W razie potrzeby podsyłam link.
https://www.remedes-animaux.org/remedes-naturels-chats/teigne-chat-remedes-maison/
Wspominają tam o zaczerwienionej skórze, ale jeśli skóra Twojego kota jest raczej szara niż biało-różowa, to zmienione miejsca staną się ciemnoszare – tak jak to było u mojego kota.
Staraj się nie dotykać tych miejsc gołą skórą, bo jeśli to faktycznie grzybica, możesz się łatwo zarazić, a te charakterystyczne czerwone kręgi na skórze nie są, delikatnie mówiąc, zbyt „glamour”.
Cześć!
Czy Twój kot je mokrą karmę? Miałam to samo u siebie... wystarczył kawałek mokrego ręcznika papierowego i wszystko ładnie zeszło.
14 komentarzy na temat 14